European Media Partner

Veilig de weg op

Welke banden je nodig hebt, hangt af van wat je vervoert. Vervoer je bijvoorbeeld zware betonmolens dan heb je sterkere banden nodig. Bovendien is het van belang om aan de hand van het type vervoer de juiste bandenkeuze te maken. Rijd je bijvoorbeeld in een bestelbus of een personenauto? Deze afweging is van belang voor een zzp’er, want een zzp’er die als schilder werkt rijdt vaak in een bestelbus en heeft andere banden nodig dan een zzp’er die bijvoorbeeld IT-oplossingen biedt en in een personenauto rijdt. 

Op basis daarvan kan er een juiste bandenkeuze gemaakt worden, vertelt Mark Oude Elferink, expert bandenkeuze. “Bovendien kan de auto ook gebruikt worden voor privévakanties. In landen als Oostenrijk en Zwitserland is het verplicht om in de winter met winterbanden te rijden. Het is dan zaak dat er winterbanden onder de auto gezet worden.” 


“Wat ik in de praktijk veel zie is dat veel zzp’ers met vier seizoenenbanden rijden. Dit omdat ze deze het hele jaar door kunnen gebruiken en ze zeker in Nederland, door onder andere de zachte winters, geschikt zijn.” 


Daarnaast staan de bandenfabrikanten niet stil, volgens Oude Elferink. “De vierseizoenen banden zullen alleen maar gaan toenemen en populairder worden. De ontwikkelingen die er op het moment plaatsvinden zijn erg positief voor het gebruik van vierseizoenen banden, maar dit is dus afhankelijk van de behoefte van de bestuurder.”


In de praktijk zie je dat er ontzettend veel keuze is wat betreft autobanden. De kwaliteit is nog weleens discutabel bij de laagste segmenten, gaat Oude Elferink verder. “Auto’s met automaten kunnen snel optrekken. De autobanden slijten hierdoor veel sneller. Het is dan ook zaak om regelmatig onderhoud te laten doen.” Laat de bandenspanning en het aantal millimeter slijtage van de banden regelmatig checken. Zo voorkom je pech en daarmee voor de zzp’er ook de kans op het eventueel verliezen van klanten en daarmee inkomsten, aldus Oude Elferink.


“Helaas, gaan veel zzp’ers twee keer per jaar op een vast moment naar de garage en wordt de band uit voorzorg al vervangen. Daarmee gooi je eigenlijk rubber weg, want in veel gevallen hadden de banden nog even door gekund. Dat is zonde. Daarnaast mis ik bij veel bandencontroles het in zijn geheel demonteren van de banden. In sommige gevallen wordt dit niet gedaan en heeft bijvoorbeeld een spijker de band aan de binnenkant ook beschadigd. Bij het verwijderen van de spijker en het dichtmaken van het gat wordt daar dan geen aandacht aan besteed.”


Het regelmatig en goed laten checken van je banden is dan ook belangrijk. Ook de banden van aanhangers, besluit Oude Elferink. “Deze worden, net als caravans, heel weinig gebruikt en staan vaker stil dan de auto’s. Houd deze banden daarom ook goed in de gaten. De veiligheid staat te allen tijde voorop, zeker voor een zzp’er, die in veel gevallen (financieel) afhankelijk is van zijn autovervoer.”    

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles