European Media Partner

Van verhuizen naar verthuizen

In de afgelopen jaren is de aandacht voor ons interieur enorm toegenomen. Corona zorgt ervoor dat het begrip ‘verthuizen’ (verhuizen binnen je eigen woning door je interieur te upgraden) in een stroomversnelling is gekomen. Je huis is meer dan ooit multifunctioneel. Naast de plek om te eten en te slapen, is je huis nu ook je kantoor, de sportschool, de kinderopvang en school. Thuis is jouw eigen restaurant, het terras en dé plek om even heerlijk te ontspannen. Niet voor niets zijn tv-programma’s over verhuizen en interieur make-overs momenteel razend populair.

Naast dat ik fervent kijker ben van deze programma’s bezoek ik (wanneer de maatregelen het toelaten) graag woonbeurzen en -winkels. Hier zie ik een aantal mooie trends voor jouw droomhuis. 


Er wordt volop gebruik gemaakt van woonaccessoires om je huis warmte en persoonlijkheid te geven. Ik noem ze met een mooi woord interieurverrijkers. Ze bieden je de mogelijkheid om die extra personal touch aan je interieur te geven. Kussens, kaarsen, kleine bijzettafeltjes, vloerkleden en goede verlichting brengen sfeer in je huis. En het leuke is: je kunt er per seizoen mee wisselen. In de winter wat meer warmte en in de zomer wat meer frisheid. Zo verandert je droomhuis mee met de seizoenen.


Een andere trend die ik signaleer zijn ‘ronde vormen’. Woonproducten komen steeds meer in ronde en ovale vormen. Ze doorbreken daarmee de trend van de rechte lijnen van de afgelopen jaren. Ze zorgen voor meer zachtheid in het interieur en je kan er goed mee combineren. Een trend die daaraan gekoppeld is zijn de zachte stoffen. Teddy en fluweel zijn helemaal hot op dit moment. Het past bij de zoektocht naar warmte. Warmte die we zeker in deze onzekere tijden nodig hebben.


Een modern interieur kan niet zonder een set van mooie planten. Je creëert al snel enorm veel sfeer met wat groen in huis. En het zijn vooral de grote kamerplanten die als een echte blikvanger kunnen fungeren. Klein en groot kunnen prima gecombineerd worden. Het staat niet alleen mooi, maar het is ook nog eens nuttig want je binnenklimaat verbetert: planten filteren verontreinigende stoffen en verhogen het zuurstofgehalte in je huis. Extra fijn nu we zoveel binnen zitten.  


Of je nu een tweede huis wil of van je bestaande woning een droomhuis wil maken, laat je altijd goed adviseren door de experts. Begin met het maken van een moodboard en neem dat mee naar de woonspeciaalzaak. Op basis daarvan kunnen zij een mooi interieurplan opstellen. En vergeet ook niet een goed verlichtingsplan. Dan staat je basis. Op basis daarvan creëer je dan echt je eigen droomhuis.  


Bert-Jan van der Stelt, Branchespecialist Wonen bij INretail

Delen

Journalist

Related articles