European Media Partner

Van simpele sensoren naar slimmere industrie.

Een fabriek die ineens stil komt te liggen doordat een motor uitvalt of doordat de  temperatuur is gestegen? Dat kan voor grote disrupties zorgen en zelfs tot milieu- en/of financiële schade leiden. Om dat te voorkomen biedt het I-IoT (Industrial Internet of Things) een uitkomst. Het is niet alleen een technologie, maar stelt een bedrijf ook in staat om de belangrijkste assets te monitoren en om processen te stroomlijnen, op gang te houden en tijdig te onderhouden om zo problemen te voorkomen.

“TWTG is ruim tien jaar geleden gestart en inmiddels zijn we van een research & development partner, waarbij het vooral om de ideeën ging , nu uitgegroeid tot een solution provider met eigen producten”, vertelt John Tillema, CTO TWTG. “We zagen kansen met nieuwe technieken waarin wijzelf geloofden. Toen namen we het heft in eigen handen.”


Magie

Om de vibratie  te kunnen meten in bijvoorbeeld een grote fabriek moeten er draden worden uitgerold waar sensoren aan worden gekoppeld die de trilling kunnen meten. “En in een fabriek kunnen er niet zomaar draden worden uitgerold. Er wordt vaak gewerkt met brandgevaarlijke stoffen en ligt de kabel er eenmaal dan ben je er nog niet. Dan moet er nog een sensor op de juiste plaats toevoegen n en die gemeten waardes moeten ergens op een  schermpje komen zodat ze kunnen worden afgelezen. Maar koppel je hier een NEON VibratieSensor, een draadloze e en ATEX gekeurde  sensor met magneet en speciale batterijen, aan de bestaande infrastructuur en aan een digitaal dashboard dan kun je al na vijf minuten de data aflezen. Wat eerst nog niet mogelijk was kan nu wel worden gerealiseerd. En zorgt daarmee voor magie, efficiënter en veiliger werken, voor menig fabriekseigenaar.”


Betere beslissingen en meer veiligheid  

Met de sensor wordt snel en op een veilige manier data verzameld en naar het dashboard gebracht. Tillema: “Dit stelt de fabriek in staat om betere beslissingen te nemen en hierdoor efficiënter te werken. Is de trilling niet als verwacht of zijn de temperaturen te hoog of te laag? Dan kan snel worden besloten welke actie hierop genomen moet worden. In de praktijk wordt dit steekproefsgewijs gedaan of loopt er iemand om de zoveel minuten of uren een rondje, als er al wordt gemeten. Bovendien gelden er op een industrieterrein zeer strenge richtlijnen rondom de veiligheid. Er wordt gewerkt met explosie gevaarlijke producten en machines. De sensoren van TWTG voldoen aan alle internationale veiligheidseisen en kunnen daarom met een gerust hart worden ingezet.”


Waarde

De sensoren van TWTG zijn nu nog voornamelijk in trek op de olie- en gasmarkt. Naast dat we onze vijf producten internationaal aan het uitrollen zijn zorgen we ook voor uitbreiding van de huidige productlijn. Hiermee vergroten we ons portfolio en kunnen meer fabrieken slimmer, efficiënter en veiliger gaan werken.”


Ga voor meer informatie naar www.twtg.io 

Delen

Journalist

Related articles