European Media Partner
Koen Aarns, Oprichter van Bluetick MANAGEMENT

Van simpele producten naar complexere technologieën

De economie zit momenteel in een shift. Een shift die gebaseerd is op data. Allerlei branches zijn genoodzaakt om de verandering door te voeren van het aanbieden van simpele producten naar het aanbieden van producten via steeds complexere technologieën, waarbij de klant centraal staat. 

Waarom vind er een shift plaats naar een data-economie?

“Waar in de jaren zeventig producten werden verkocht aan de klanten, zijn daar in de jaren negentig naast producten de services bijgekomen. Rond 2000 werd de aanpak van het verkopen van producten steeds klantgerichter. En nu zijn we aangekomen op een punt waarbij het echt draait om de relatie tussen een bedrijf en haar klanten. En dat zorgt ook voor een verandering in het kopen van producten. De consument wil een persoonlijk product kopen en niet meer een generiek product. Data is een belangrijke manier om producten en diensten persoonlijk te maken.” 


Gaan bedrijven mee in deze verschuiving?

“Je ziet dat de doorlooptijd en daarmee het bestaan van grote bedrijven veel korter is geworden. Er zijn dus bedrijven die niet meegaan met deze verschuiving. Daarentegen zijn er ook bedrijven die juist heel goed meegaan en zij hebben zich dan ook echt opnieuw uitgevonden. Kijk bijvoorbeeld naar General Electric, die eerst lampen verkocht en nu digitale diensten aanbied. Ook zijn er compleet nieuwe bedrijven ontstaan, zoals een Netflix of Spotify die tech first als gemene deler hebben.”


En welke markten blijven nog achter?

“Bijvoorbeeld in de advocatuur, maar ook bij universiteiten en uitgevers heeft er nog geen transitie plaatsgevonden naar het gebruik van meer complexe technologie. En dat kan leiden tot een grotere achterstand op de concurrentie die wel meegaat naar de data-economie. De concurrentie kan met complexe technologie sneller tot de inhoud komen en daarmee snellere adviezen geven van een betere kwaliteit. Algoritmes kunnen ervoor zorgen dat kenniswerkers in deze sectoren geen zoekbalk meer nodig hebben om op de gewenste content uit te komen. Door het opslaan van data en het gebruik van slimme algoritmes worden ervaringen en diensten rondom de klant gebouwd. Zo kan relevante content worden gesuggereerd voor de klant, zonder dat deze actief hoeft te zoeken.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles