European Media Partner

Van ISDN naar cloud telefonie

‘De stekker’ is er nog niet definitief uit, maar het feit dat KPN op 1 september officieel is gestopt met het oude ISDN-telefoonnetwerk, heeft de meeste bedrijven inmiddels doen besluiten over te stappen naar cloud telefonie (ook wel IP-telefonie of Voice over IP/ VoIP genoemd). Een goede ontwikkeling en ook onvermijdbaar volgens Willem van Ingen, CEO bij Dean One, die als provider voor de zakelijke markt al jarenlang ervaring heeft met cloud telefonie.

“Cloud telefonie maakt flexibel werken mogelijk, waar en wanneer je wilt”, aldus Van Ingen. “Zo kan je bijvoorbeeld met hetzelfde zakelijke telefoonnummer zowel mobiel als via een vaste telefoon bereikbaar zijn. Bovendien zorgt de integratie met e-mail en CRM-systemen, zoals Outlook en Salesforce voor een flinke tijdbesparing en efficiëntere samenwerking. Wie wil dat nou niet?”

 

Voor bedrijven die nog op zoek zijn naar een oplossing die bij hun organisatie past, heeft Van Ingen een tip. “Kijk niet alleen naar alle features die een oplossing biedt, maar ook naar hoe eenvoudig of ingewikkeld het is om deze aan te passen. Wij geloven dat flexibel werken pas echt kan slagen als organisaties zelf op een simpele en gebruiksvriendelijke manier de opties en mogelijkheden kunnen beheren.”

Delen

Journalist

Related articles