European Media Partner

Vakantiewoningen zijn waardevaste investering

Een tweede huis – en dan vooral de recreatiewoning – is sterk in populariteit gestegen. Exacte cijfers over hoeveel mensen een tweede huis hebben, zijn er niet, maar de verkoop van recreatiewoningen laat in ieder geval een gezonde stijging zien. In 2017 was er een plus van vijftien procent, meldt de makelaarsvereniging NVM.

Eerst even de financiële aspecten. De rentestand heeft de laatste jaren historisch laag gestaan. Dat is een belangrijke aanjager voor de aanschaf van een tweede huis, maar misschien nog belangrijker is de zekerheid van investeringen in stenen. “Een rendement van vier tot vijf procent is zeker haalbaar, terwijl sparen op de bank minder opbrengt. Ook de onzekerheid op de beurs vinden veel mensen niet prettig. Omdat er wordt gezocht naar alternatieven, komen ze vaker uit bij de aankoop van een tweede woning”, vertelt Tom van den Brink van Second Home Expo.


De keuze voor een tweede woning kent niet alleen een financieel, maar net zo goed een emotioneel aspect. Alle afstanden zijn in Nederland binnen één dag te bereiken. Wie een tweede huis heeft, kan op er vrijdagmiddag na het werk naartoe gaan en zondagavond weer terugkeren naar huis.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles