European Media Partner

Uit het zorgleven gegrepen

Laatst had ik een dame in mijn winkel die het huilen nader stond dan het lachen omdat ze ‘aan een rollator’ moest. Want een rollator, zoals ze aangaf, is het begin van het einde van je leven.


Ik heb de dame uitgelegd dat een rollator juist het begin is van een nieuw leven, een leven van veilig en comfortabel lopen!  Met een rollator spaar je een hoop energie. Continu bang zijn om te vallen en onzeker lopen zonder rollator kost namelijk heel veel extra energie. De energie die je spaart met een rollator kan je beter besteden aan een langere wandeling of andere activiteiten!


In deze zoektocht komt natuurlijk de vraag; welke rollator is voor mij geschikt, welke past het best bij mij en, ook niet onbelangrijk, wat wil ik aan een rollator uitgeven. Belangrijk om te weten is ook dat er ook speciale rollators zijn.  Bijvoorbeeld rollators voor gebruik specifiek binnenshuis, voor gebruik op slecht begaanbare wegen.  Omdat veel rollators vaak in de auto of openbaar vervoer worden meegenomen is een laag gewicht en gemakkelijk opvouwen ook een zeer belangrijk keuze-element. Ga bij aankoop dus niet over een nacht ijs en laat je zoveel mogelijk professioneel infomeren 


Rollators geven mensen hun mobiliteit en een stukje van hun leven terug. Eigenlijk heel mooi dus, zo’n rollator.

Tom van Oostrum, oprichter Tomzorg


Delen

Journalist

Related articles