European Media Partner

U vraagt, wij leveren!

Sterrk IT-recruitment is in 2012 opgericht en focust zich op Software Development.  Zij leveren software developers op basis van werving & selectie, detachering en freelance, en zijn daarmee de one stop shop voor Software Development. Of u nu op zoek bent naar een software developer voor de lange termijn, direct wilt inhuren of een development project uithanden wilt geven. Bij Sterrk bent u aan het juiste adres.

“2020 was een dynamisch jaar”, vertelt Onno de Bel, oprichter van Sterrk IT-recruitment. “Afgelopen maart kwam ongeveer tachtig procent van onze opdrachten stil te liggen. Dit omdat bedrijven wel over thuiswerken hadden nagedacht voor de coronacrisis, maar niets concreet geregeld hadden. Daarnaast zagen we dat klanten die voor de coronacrisis expats in dienst hadden de onboarding al online deden. Voor hen was het dus gemakkelijk om hiermee door te gaan. Veel klanten die moeite hadden met de sollicitatieprocessen hebben wij dan ook zoveel mogelijk geadviseerd over hoe ze dat het beste konden aanpakken.”

Gevoelsrecruitment
De eerste gesprekken kunnen gemakkelijk online en ook tests of opdrachten kunnen online worden afgenomen, aldus De Bel. “Maar het laatste gesprek is toch vaak op kantoor met de klant om het contract te ondertekenen, het kantoor te zien, maar ook voor de fit. En dat zal altijd zo blijven. Door de maatregelen zie je dat daar allerlei oplossingen voor worden bedacht, zoals een wandeling door het Vondelpark. Ook al blijft de werkplek flexibel, die fit is moeilijk online te bepalen. Je mist een gevoel en daarom is het goed om dat laatste gesprek op kantoor of via een wandeling te laten plaatsvinden. Het is voor ons heel belangrijk om, ook nu, ervoor te zorgen dat dat goede gevoel er is bij beide kanten, gevoel liegt niet. Remote werken biedt voordelen, maar in de praktijk zie je nu dat de verbondenheid met het team en bedrijf minder wordt of zelfs wegvalt. Bij een nieuwe baan is het gaaf als je op een mooie locatie werkt, met een inhouse bar en een inspirerende manager, maar door het op afstand werken valt dat allemaal weg en programmeren de software developers via hun scherm thuis en worden ze daarvoor één keer per maand betaald. Wanneer er dan bij de buurman meer verdiend kan worden, zal de software developer gemakkelijker bij de buurman gaan kijken.”

War on talent

De vraag naar software developers is nu ongekend hoog, vertelt De Bel. “Waar een halfjaar geleden het werven werd stopgezet omdat men nog niet wist hoe je online kon werven, zien we nu een ongekende hoge vraag. IT stopt niet en mensen konden niet starten waardoor het werk zich alleen maar opstapelde voor software developers. In deze nieuwe lockdown zie je dat er geen stop is op het werven en selecteren. In het begin van de eerste lockdown heerste er angst en was nog niet duidelijk wat de financiële impact zou zijn van de eerste golf. Inmiddels is de hoeveelheid werk alleen maar toegenomen, zijn er oplossingen gevonden wat betreft het online onboarden van nieuwe werknemers en neemt de vraag naar nieuwe talenten dan ook enorm toe. Zeker nu veel expats het land hebben verlaten en door de coronacrisis weer terug zijn gegaan naar hun vaderland.” Er ontstaat daardoor een kleinere pool van talenten waaruit gevist kan worden met het gevolg dat er een keiharde strijd is losgebarsten om software developers. “Er worden zelfs Tesla’s van de zaak ingezet om met name IT consultants aan te trekken.”


Feedback is a gift
De Bel: “Niet alleen zijn wij opzoek naar de juiste fit tussen kandidaat en bedrijf. Maar het ontvangen van feedback is voor ons ook heel belangrijk. Doen wij iets fout, dan horen we dat graag zodat we daar van kunnen leren. Door goed samen te werken willen wij de grote vraagstukken waar de markt mee te maken heeft oplossen. Er is een strijd losgebarsten om software developers en voor ons is het belangrijk om hen via een goed proces op de juiste plek te krijgen. Doe je dit niet goed, dan ben je verloren in het harde speelveld. Doordat wij niet alleen werven en selecteren, maar ook detacheren komen we veel over de vloer bij onze klanten (voor COVID-19 fysiek, nu digitaal via zoom en dergelijke.) en weten we wat er speelt in de markt en welke ontwikkelingen eraan zitten te komen. Zo zijn we altijd op de hoogte en kunnen wij daardoor onze klanten beter bedienen.”

Worstel jij als organisatie met het aantrekken van software developers of andere IT vraagstukken? Stuur dan een mail naar onnodebel@sterrk.nl of ga voor meer informatie naar www.sterrk.nl

Delen

Journalist

Related articles