European Media Partner

“Testosteron therapie zorgde voor een grote verbetering in de kwaliteit van mijn leven”

Als de hormonale balans bij mannen niet op orde is, kan je lijden aan zwaarlijvigheid, een kort lontje, diabetes, gebrek aan concentratie, angstaanvallen, onzekerheid, lage energie, laag zelfbeeld, laag libido, erectiestoornissen, slaapproblemen, nervositeit, buikvet, borstvorming, minder spiermassa en zelfs depressie. Mocht je jezelf in één van deze symptomen herkennen dan bestaat er een kans dat je lijdt aan een te laag testosterongehalte oftewel: aan testosteron deficiëntie.  


“Niet getreurd. Er zijn oplossingen. En je bent zeker niet de enige.” Sinds een paar jaar had Max Moszkowicz een aantal onverklaarbare klachten.“Ik had last van buikvet, zeer lage energie, snel vermoeid, prikkelbaar en had last van een onverklaarbaar rotgevoel. Door de geboorte van mijn kind had ik zeer weinig slaap, om te ontspannen dronk ik ’s avonds alcohol, ik rookte, ik sportte niet meer, ik lette niet op mijn voeding en ik had veel stress. Dat zijn allemaal elementen in je leven die funest zijn voor het testosteronniveau. Een poging om te gaan sporten mislukte door een te laag energieniveau, en op het moment dat sporten wel lukte ging dat niet met de kracht die ik gewend was. Na wat online onderzoek kwam hij uit bij de Amerikaanse Joe Rogan die al tien jaar een TRT therapie, oftewel Testosteron Replacement Therapy. In zijn podcast praat hij hier uitgebreid over met artsen, patiënten en deskundigen. Ook mannen als Mel Gibson, Sylvester Stallone en vele anderen praatten over wat de TRT therapie voor hen betekent.” 


Moszkowicz: “Ook ik wilde er mee aan de slag. Maar mijn arts drong er eerst op aan om de eerste drie maanden mijn testosterongehalte op eigen kracht op te gaan krikken. Met tegenzin stemde ik toe. Ik at gezond, dronk minder, stopte met roken en bleef sporten ondanks het gebrek aan energie. Na drie maanden werd mijn bloed weer getest en er was duidelijk vooruitgang te zien. Ik kon op eigen kracht testosteron maken. Een behandeling was dus in principe niet nodig. Maar ik vertelde mijn behandelend arts hoeveel energie het me kostte om iedere dag te diëten, nooit meer een drankje te kunnen doen en naar de sportschool te gaan, ondanks enorme vermoeidheid. We besloten toen dat ik de TRT mocht gaan proberen. Na een dag kwam mijn energie al terug, daarna de focus en mijn gemoedstoestand verbeterde enorm. Na een paar weken was het mogelijk om fluitend heel vroeg uit bed te springen, mijn kind te voeden, bergen werk te verzetten, na het werk met mijn zoontje te spelen en dan ook nog eens als een gek tekeer te gaan in de sportschool. Na een aantal bezoeken aan mijn arts over vier maanden verspreid zat mijn testosterongehalte op het niveau van een jongvolwassene en dat merkte ik. Ik voel me nu fantastisch, mentaal sterk en het is een grote verbetering in mijn kwaliteit van leven.”Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles