European Media Partner

Terug naar de basis in Drenthe, de Oerprovincie van Nederland

Zin om er even tussenuit te gaan? Voor een mini-break hoef je echt niet ver te reizen. In Drenthe, de Oerprovincie van Nederland, liggen zes tripjes op je te wachten. Kies één van de Drentse tripjes en ga op ontdekkingstocht. Breng tijd met elkaar door, maak nieuwe herinneringen en kom opgeladen weer thuis. Welk tripje kies jij? 


In de Wildernis 

Eindeloos dwalen door ruige bossen. Compleet off-grid overnachten in de Drentse wildernis. Kanoën, wildplukken en koken op een kampvuurtje. Met een tripje In de wildernis is het avontuur dichterbij dan je denkt. Wie er open voor staat, kan zichzelf in Drenthe helemaal verliezen in de natuur. Weg van de dagelijkse beslommeringen en genieten van kleine dingen die het leven zo bijzonder maken. 


Expeditie Oer

Aan het inpakken voor een uitstapje naar Drenthe met het hele gezin? Eén tip; laat iPads, telefoons en spelcomputers thuis. Scheelt ruimte en geen kind dat er om vraagt. Buiten is genoeg te beleven. Duik in azuurblauwe meren. Vlieg als Tarzan door de bomen. Ga op pad met de herder of op wereldreis in één dag. Bouw hutten, ravot en word lekker vies. In Drenthe heb je, met het tripje Expeditie Oer, alle ruimte om te spelen. 


Oorspronkelijk Drenthe 

Oorspronkelijk Drenthe laat je kennismaken met mooie en indrukwekkende verhalen. Neem bijvoorbeeld het verhaal over de hunebedden. Spannend en mysterieus. Het verhaal over Vincent van Gogh, die in Drenthe 

inspiratie zocht en vond. Verhalen onthult door sporen uit de IJstijd of verhalen uit lang vervlogen tijden die ook nu nog zichtbaar zijn in museumdorp Orvelte. En zo zijn er nog veel meer. Tijd om ze te ontdekken! 


Even helemaal niks

Soms wil je gewoon even helemaal niets. Geen verplichtingen, maar tijd voor jezelf en de batterij weer opladen. Drenthe is het perfecte toevluchtsoord om te ontsnappen aan je overvolle agenda. Met dit tripje keer je terug naar de basis in de Oerprovincie van Nederland. 


De paden op, de lanen in 

Heide en bossen, vennetjes en zandverstuivingen. In Drenthe vind je het perfecte decor voor een wandeling, een hike of een fietstocht. Een groot aantal routes brengen je naar de mooiste plekken in de Drentse natuur, maar je hebt hier ook alle ruimte om je eigen pad te kiezen. Overnachten doe je in een pittoresk brinkdorp. Daar schuif je ook aan op een gezellig terras. Om je benen wat rust te gunnen én om de innerlijke mens te verwennen.


Weldadig tripje  

Nieuwe verhalen ontdek je dichterbij dan je denkt. Neem bijvoorbeeld het verhaal over de Koloniën van Weldadigheid, waarbij tweehonderd jaar geleden meer dan 100.000 armen, landlopers en wezen uit de grote steden vertrokken naar Drenthe. Eerst vrijwillig, later gedwongen. De dorpen zien er anders uit dan welk dorp in Nederland dan ook. Eén op de zestien Nederlanders heeft roots in de Drentse Koloniën. Dus wie weet wat je over je eigen voorouders ontdekt tijdens je bezoek aan bijzonder Frederiksoord en Veenhuizen.

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles