European Media Partner

Temperatuurmonitoring bij fleetmanagement

3 vragen aan Desmond van Kooten, sales director GPS-Buddy

 

Temperatuurmonitoring, past dat logisch binnen fleetmanagement?

“Een logistiek dienstverlener wil niet alleen inzicht in waar zijn auto’s, busjes of vrachtwagens zijn. Vervoerders van levensmiddelen en medicatie hebben bijvoorbeeld te maken met heel specifieke temperatuurcondities. Het is voor een vervoerder essentieel dat hij alle parameters binnen het transport kan rapporteren, rijgedrag bijvoorbeeld maar ook temperatuur.”

 

Welke eisen worden aan het vervoer van deze producten gesteld?

“Een van de zaken is een gesloten temperatuurketen; op elk punt in het proces moet aan temperatuurbewaking worden gedaan, ook tijdens het transport. Er is daarin zelfs een nieuwe ontwikkeling. De sensoren meten de omgevingstemperatuur, maar je wilt de kerntemperatuur van producten meten. Door slimme ontwikkelingen is nu ook de kerntemperatuur zeer nauwkeurig te benaderen.”

 

Wat is het voordeel voor de vervoerder?

“Een vervoerder is verantwoordelijk voor het behoud van de kwaliteit van de producten tijdens het transport. Bij voedingsmiddelen luistert dit heel nauw. Mocht er een dispuut ontstaan over een te hoge temperatuur bij levering, dan kan via rapportages worden aangetoond dat dit niet tijdens het transport is veroorzaakt.”

Delen

Journalist

Mark van der Heijden

Related articles