European Media Partner

Technologische oplossingen, personeel en duurzaamheid staan centraal in de horeca

Thuiskoken is steeds meer in opmars ook nu er nog geen einde lijkt te komen aan de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. We zien nieuwe trends en thema’s ontstaan. Hoe zit dat in de horeca, welke thema’s zijn daar aan de orde?

“De afgelopen twee jaar heeft de horeca het flink voor haar kiezen gehad”, vertelt Carlijn Groen, director Food bij Horecava. “Het informeren van de horecaondernemers en thema’s als hoe het beste uit de crisis te komen, hoe creëer je nieuwe verdienmodellen, wat zijn de mogelijkheden voor horeca gelegenheden om hun omzet te maximaliseren gedurende de dag waren thema’s die bij ons centraal stonden. Informeren, inspireren en faciliteren voor zover dat kan.”


Daarnaast eist de consument van de horeca flexibiliteit en duurzaamheid. “De horeca moet en wil ook heel graag mee in de duurzaamheidstrend. Zij willen graag bijdragen aan minder verspilling en een gezondere lifestyle. Tegelijkertijd hebben zij ook te maken met een groot personeelstekort. Technologie kan, zeker voor het personeelstekort, een uitkomst bieden. Bepaalde taken kunnen worden overgenomen waardoor minder personeel nodig is en waardoor het bestaande personeel zich kan focussen op andere taken. Daarbij blijft het motto: geef aandacht aan je personeel. Blijf je medewerkers binden en boeien, door bijvoorbeeld het bieden van doorgroeimogelijkheden of relevante opleidingen. Door te werken met technologische innovaties kan de ondernemer ook meer inzicht krijgen in bijvoorbeeld wat de piekuren zijn en beter inspelen op zijn doelgroep. Zo kan de ondernemer zich voorbereiden op huidige uitdagingen en tegelijkertijd werken aan een succesvolle en toekomstbestendige horecaonderneming.” 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles