European Media Partner
Minke Buizer, auteur van het boek Agile HR en trainer en adviseur bij Agile Organization MANAGEMENT

Starre functiehuizen remmen wendbaarheid

Functiehuizen zijn achterhaald, zeker voor organisaties die wendbaar willen zijn. Door digitalisering en agile werken, veranderen en verdwijnen functies voortdurend. Tegelijkertijd zetten we medewerkers vast in een structuur die op voorspelbaarheid is gericht.

Daarom help ik organisaties om functiehuizen radicaal te versimpelen. Wat overblijft, is een systeem van kleinere, parttime rollen. Per rol bepalen collega’s in teams wat de verwachtingen zijn en wanneer de rol wordt geëvalueerd. Zo ontstaat er de ruimte om jezelf en de rollen waarin je opereert voortdurend te ontwikkelen. Ook het junior, medior, senior onderscheid kan overboord. Zo wordt jouw ontwikkeling en het feitelijke werk dat je verzet leidend in plaats van je functietitel. Ook bij de salarisbepaling.


Door de starre functiehuizen te vervangen met flexibele rollen maak je de organisatie een stuk luchtiger, doorbreek je de hiërarchie en maak je wensen van medewerkers beter bespreekbaar. Voor HR betekent het een nieuwe rol: het ondersteunen van teams bij het (door)ontwikkelen van hun rollen en samenwerking. Precies waar Agile HR om draait.

Delen

Journalist

Related articles