European Media Partner

Solide investeren in een nieuw vastgoed segment

Bij een stabiele vastgoed beleggingscategorie zullen de meeste mensen niet meteen denken aan garageboxen. Toch is dit type vastgoed enorm in opkomst als beleggingsobject.

Op onze GarageParken worden de garageboxen vooral ingezet als opslag en als werkruimte voor zzp’ers en kleine bedrijven.

De meeste van ons associëren zo’n garagebox namelijk met een ruimte voor je auto in de eigen woonwijk, terwijl ze tegenwoordig op daartoe ingerichte parken voor veel meer doeleinden worden gebruikt. “Op onze GarageParken worden de garageboxen vooral ingezet als opslag en als werkruimte voor zzp’ers en kleine bedrijven”, vertelt Rick Faase, directeur bij GaragePark.


Rick Faase, directeur bij GaragePark


GaragePark is al 12,5 jaar marktleider in deze beleggingscategorie. Inmiddels hebben ze 29 garageparken gerealiseerd en dit aantal blijft groeien. “Ons huurdersbestand bestaat voor circa 90% uit klein zakelijke ondernemers. Denk aan stukadoors, elektromonteurs, schilders, webwinkels etc.  Vaak heeft een klein bedrijf alleen maar opslag nodig, de administratie wordt vanuit huis gedaan. Dan is een garagebox om gereedschap of voorraad op te slaan meer dan genoeg. En een plek waar je ook kunt werken met stroom en een lichtvoorziening. Zolang de veiligheid van hun spullen maar gegarandeerd is.”


De garageboxen van GaragePark zijn zeer toegankelijk. “Het terrein is 24/7 bereikbaar en voor boxen op de verdiepingen is een lift aanwezig”, vertelt Faase. “Ook zijn het park en de boxen zelf zeer goed beveiligd en zijn er veel extra faciliteiten op het park, zoals stromend water en sanitaire voorzieningen. Onderhoud en beheer van het park worden gedaan door de parkbeheerder en de VvE, zodat het professioneel en efficiënt geregeld is. Voor kleine bedrijven is het ideaal om vanuit zo’n garagebox te werken.”


Met al deze onderscheidende extra’s zijn garageboxen een interessante en zeer solide belegging. “Garageboxen zijn uitstekend verhuurbaar”, stelt Faase. “De kleinschalige bedrijvigheid blijft groeien en de vraag naar opslag- en werkruimte neemt toe. In binnenstedelijke gebieden en nieuwbouwwijken wordt niet in opslag voorzien.  Zowel de korte als lange vooruitzichten voor het huurrendement en de waardeontwikkeling zijn goed. Opslag is een primaire behoefte waarbij gebleken is dat de impact van de Coronacrisis op de doelgroep van de huurders zeer beperkt is.”


Garageboxen leveren daarom ook een aantrekkelijk huurrendement op. “Het bruto aanvangsrendement ligt bij ons op 9%”, vertelt Faase. “Daarnaast zijn de kosten van onderhoud en exploitatie ook nog eens laag want garageboxen zijn onderhoudsarm. Dat is een van de redenen dat het interessanter kan zijn om te investeren in garageboxen dan in bijvoorbeeld een woning of een bedrijfspand. Aan de boxen hoeft maar weinig te gebeuren en het onderhoud van het park wordt geregeld door de VvE.”


Daarnaast is het ook zeer aantrekkelijk dat je de box vrij op naam koopt. “De boxen staan op je eigen naam in het Kadaster en je bent niet gebonden aan een parkorganisatie zoals bij vakantiewoningen.  Je hebt dus ook de mogelijkheid tot verkoop mocht dat nodig zijn.” Ook is de aankoopsom redelijk laag. “De meeste mensen kiezen er daarom voor om meerdere boxen aan te kopen, omdat ze op die manier makkelijk spreiding van locaties, type boxen en huurders kunnen realiseren.”
Een ander voordeel van een garagebox via GaragePark, is dat GaragePark de verhuur van je garagebox voor je uit handen kan nemen. “Als je liever niet zelf op zoek gaat naar huurders voor je vastgoed kan dit echt een uitkomst bieden. Bij ons kan je meeliften op het merk GaragePark, dat inmiddels een bekende naam is in de sector. Wij hebben een uitgebreid marketing- en verhuurplatform en besteden veel tijd aan actieve marketing van onze boxen via onder andere Google en diverse sociale media. Het is echter geen verplichting om het door ons te laten doen, je bent hier volledig vrij in. ”


GaragePark biedt dus een aantrekkelijk rendement, uitstekende verhuurbaarheid, een solide belegging en eenvoudige exploitatie. Er zijn al 29 garageparken door heel Nederland gerealiseerd. Op dit moment zijn er meerdere nieuwe parken in ontwikkeling, waar boxen als belegging worden aangeboden. Bij een investering van meer dan € 100.000,- is er bovendien sprake van huurgarantie, de huuropbrengst wordt dan in het eerste jaar gegarandeerd.


Wil je meer weten over het beleggen in garageboxen? Vraag onze beleggersbrochure aan of kijk op garagepark.nl/beleggen
Delen

Journalist

Related articles