European Media Partner

Software en salarisadministratie

Drie vragen aan…Joep Eijkens, softwarespecialist voor HRM en salarisadministratie


Wat is nu het grote voordeel van software wat betreft dit aandachtsgebied?

“Door de krapte op de arbeidsmarkt willen kandidaten aan de voorkant graag zien met welk bedrijf ze in contact komen. Als je softwarematig met digitaal solliciteren of on boarding-processen een goede indruk maakt, dan heb je een streepje voor. En aan de andere kant geldt natuurlijk ook dat je processen kunt automatiseren die je vroeger handmatig moest doen, waardoor HR-mensen zich beter kunnen richten op hun eigen core business.”


Worden deze pakketten steeds meer webbased?

“Het grote voordeel van SAAS-pakketten ligt met name op het gebied van snelheid en veiligheid. Wat betreft privacy gaat er ook op het MKB steeds meer regelgeving afkomen. Het is zaak om privacygevoelige gegevens veilig op te slaan.”


Wat zijn de meest belangrijke veranderingen komende periode?

“Functionaliteiten die voorheen voorbehouden waren aan grotere bedrijven komen nu ook richting het MKB. Doel daarvan is het verbeteren van de employee journey en te zoeken naar meer efficiency en snelheid. Voorbeeld is dat je nu het digitale sollicitatieproces direct kunt koppelen aan bijvoorbeeld een vaardigheidstest. Ook data-analyse wordt steeds belangrijker. Op basis daarvan kun je bijvoorbeeld analyses loslaten op ziekteverzuim.”


Delen

Journalist

Related articles