European Media Partner

Snel vet verliezen met Coolsculpting

Sinds Dr. Jim Wikler de methode CoolSculpting in Nederland introduceerde in zijn klinieken, ontdekken steeds meer Nederlanders de uit Amerika overgewaaide methode voor het snel, veilig en pijnloos verkrijgen van een beter figuur. Wat met name aanspreekt is dat CoolSculpting de ruimte tussen liposuctie en de sportschool weet te vullen en een aantrekkelijk alternatief biedt. “Praktisch gezien is de behandeling voor mensen die overtollige vetranden hebben”, vertelt Wikler. “Het gaat niet om mensen met overgewicht, maar mensen die op dit moment al gezond leven en last hebben van vet dat maar niet wil verdwijnen. Ik zie bijvoorbeeld in mijn praktijk mannen met sixpacks voorbijkomen, die nog altijd worstelen met love handles die ze maar niet kwijtraken. En ook als je ouder wordt, zit het allemaal niet meer even strak.”


Bijzonder aan CoolSculpting is dat het een behandeling is die niet chirurgisch is. Dr. Wikler is dermatoloog en heeft een praktijk met twee locaties die huidziekten behandelt. CoolSculpting is een ingreep die een cosmetische aanvulling vormt op deze praktijk en te verkrijgen is op drie locaties: Amsterdam, Utrecht-Zeist en Maastricht. Hier kunnen cliënten ook terecht voor een andere cosmetische behandeling: de Uthera Ultrasound-facelift. Deze behandelingen zijn puur ‘non-invasief’, wat betekent dat zij niet chirurgisch zijn, maar dat ze wel plaatsvinden onder begeleiding van een medisch specialist. “Bij ons komt echt iedereen. Mannen en vrouwen uit vrijwel alle beroepsgroepen. Wat onze cliënten gemeen hebben is dat zij iets voor zichzelf willen doen. Mensen die gelukkiger zijn met hun lijf, voelen zich prettiger en zijn meer in balans.”


Wikler kwam zelf enkele jaren geleden op een congres in de Verenigde Staten in aanraking met de nieuwe technologie. Het bedrijf Zeltiq ontwikkelde in dit land de methode in samenwerking met de Harvard Universiteit. Deze is uitgebreid getest en goedgekeurd  door de Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit FDA. ‘Too good to be true’, dacht de dermatoloog zelf aanvankelijk, maar omdat hij toch benieuwd was naar het resultaat en vanwege het non-invasieve karakter van de ingreep, besloot hij deze zelf eerst te ondergaan. De (blijvende) resultaten waren zo opmerkelijk dat de medisch specialist terstond besloot de apparatuur naar Nederland te halen om de methode hier in zijn eigen klinieken te introduceren.

 

Hoe werkt CoolSculpting? De Universiteit van Harvard onderzocht het verschijnsel popsicle panniculitis, dat voorkwam bij kinderen die te veel waterijs aten. Doordat vetcellen kapot gingen, kregen de kinderen ingevallen wangen. Eenzelfde effect werd geconstateerd bij vrouwen die veel paard reden in de winter en vet kwijt raakten aan de binnenkant van hun dijen. Dit principe pasten onderzoekers toe bij de ontwikkeling van een apparaat dat overtollig vet kon weghalen. Sinds 2010 ondergingen al vier miljoen mensen een CoolSculpting-behandeling.


Zoals bij veel nieuwe innovaties zijn er bij CoolSculpting veel goedkope ‘namaak’-toepassingen in de markt – vooral bij schoonheidsspecialisten die uit Azië afkomstige apparatuur gebruiken. Onverantwoord, vindt Dr. Wikler. “Een goede intake door een medisch specialist is essentieel voor een succesvolle behandeling. Voor bijvoorbeeld mensen met een koude-allergie is CoolSculpting namelijk niet geschikt.” Ook is een professionele CoolSculpting-ingreep vele malen efficiënter. In hooguit één of twee behandelingen is de cliënt klaar. Gemiddeld verdwijnt in de weken na de behandeling dertig tot 35 procent van de vetlaag. Dat gedeelte komt nooit meer terug, mits men hetzelfde gezonde leefpatroon aanhoudt.

 

Inmiddels heeft Dr. Wikler een duidelijke scheiding aangebracht tussen de dermatologiepraktijk in Buitenveldert en Purmerend en de cosmetische praktijk in Amsterdam, Urecht-Zeist en Maastricht. Alles is op de laatste locaties gericht op het creëren van een comfortabele sfeer. “Het moet voelen als een spa-treatment. Men komt hier, eet wat en ondergaat een behandeling. Het belangrijkste is dat dit alles gebeurt onder supervisie van een goed team van huidtherapeuten en verpleegkundigen.” Een aanpak die aanslaat in Nederland, merkt Wikler. “Het is nog steeds een behandeling die onbekend is bij grote delen van de bevolking. Slechts weinig mensen weten nog dat zij een alternatief hebben voor vetranden die zij maar niet kwijtraken. Maar langzaam neemt de populariteit toe. Evenals trouwens de effectiviteit van de behandeling, want Zeltiq ontwikkelt de technologie steeds verder.

Veilig afbreken van vetcellen

CoolSculpting maakt gebruik van de technologie Cryolipolysis™ voor vetbevriezing. Onder begeleiding van een medisch specialist wordt het vet gericht gekoeld door het aanbrengen van een speciaal ontwikkelde applicator. Het resultaat is dat vetcellen afbreken zonder nadelige gevolgen voor de omliggende huid of weefsel. In de twee maanden na de behandeling verwijdert het lichaam de beschadigde cellen op een natuurlijke wijze, met zichtbaar resultaat.


www.coolsculptingwikler.nl


Delen

Journalist

Related articles