European Media Partner

‘Slimme gebouwen zorgen voor gezonde steden’

Alles wat te maken heeft met energie, van de stopcontacten in huis tot aan energie in grote distributiecentra, daar levert Schneider Electric oplossingen voor. Het is de leider in de digitale transformatie van energiemanagement en industriële automatisering. En ze zijn dit jaar uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld. 

Duurzaam is ook slim 

“De benoeming tot meest duurzame bedrijf van de wereld komt voor een groot deel door onze klanten die onze oplossingen gebruiken”, vertelt Debby Slofstra, Country President Netherlands bij Schneider Electric. “Zij hebben in totaal 130 miljoen ton CO2 minder uitgestoten ten opzichte van vorig jaar. Dat kun je vergelijken met dertig miljoen auto’s die een jaar lang in de Verenigde Staten rondrijden. Daarnaast besteden we intern veel aandacht aan onder andere duurzame verpakkingen en het produceren van minder afval. Zo zorgen we ervoor dat niet alleen de gebouwen van onze klanten, maar ook ons eigen bedrijf slim én duurzaam wordt.”


Net Zero Carbon Cities

Om duurzame steden te realiseren die zo min mogelijk CO2 uitstoten is het zaak de gebouwen en logistiek in steden uitstootvrij te maken, gaat Slofstra verder. “Voor gebouwen is het van belang eerst in kaart te brengen hoeveel er wordt uitgestoten. En wat er precies wordt uitgestoten. Zo kan er ook tijdig worden geconstateerd wanneer iets moet worden vervangen. Met behulp van artificial intelligence kunnen we op tijd actie ondernemen. Op deze manier vindt preventief onderhoud plaats bij installaties van onze klanten.”


Smart City programma 

Het initiatief van het World Economic Forum om steden CO2 neutraal te maken ondersteunt Schneider Electric door steden richtlijnen te geven hoe dit te bereiken.  Ook op nationaal niveau zijn we bezig om via het Smart City programma Net Zero Buildings te creëren, besluit Slofstra. “Een slim gebouw is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens interessant voor gebouweigenaren. Het kan hogere huurprijzen opleveren en gelukkigere gebouwgebruikers. Via de app op de telefoon krijgen alle betrokken partijen inzicht in de gegevens die voor de partij relevant zijn. Voor gebouwgebruikers is het namelijk interessant om te weten waar er werkplekken beschikbaar zijn en wat de luchtkwaliteit is in een bepaalde ruimte. Het bieden van dit soort data zorgt ervoor dat gebouwen gerichter kunnen worden verduurzaamd en slim gebruikt kunnen worden. Alleen zo kunnen we heel bewust slimme gebouwen en daarmee ook slimme steden van de toekomst creëren.”


Meer weten over een smart building? 

Scan de QR-code of ga naar www.se.com/nl/smartbuilding


Delen

Journalist

Related articles