European Media Partner

Slim en effectief beveiligen

Slimme apparaten om het huis te beveiligen worden steeds vaker ingezet. Ze vergroten de kans dat je woning wordt overgeslagen door inbrekers en mocht het toch gebeuren, dan wordt de kans dat ze betrapt worden steeds groter.


Volgens Pen.nl is vooral de IP-camera populair om het huis te beveiligen. Deze werkt via het IP-adres en heeft een rechtstreekse verbinding met het internet. Hierdoor kan je ook op afstand contact maken met de camera. Registreert de camera beweging in je huis? Dan krijg je een berichtje en kan je meekijken op je smartphone.


Ook een draadloos alarmsysteem wordt vaak ingezet. Vaak staat deze ook in contact met de camera, zodat je bij een alarm gelijk kan kijken of er iets aan de hand is. Als er iemand door de deur of het raam naar binnenkomt terwijl het systeem ingeschakeld is, zorgen sensoren ervoor dat het alarm afgaat. Het is dus effectiever dan een algemene bewegingssensor en er is minder kans dat iemand het per ongeluk af laat gaan. Zo beveilig je je huis slimmer en effectiever.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles