European Media Partner

Simpel, samen en slim. Zo moet online zichtbaarheid zijn!

Mijndomein werd in 2003 opgericht als aanbieder van domeinnamen, vooral voor de kleine ondernemer. Met een domeinnaam kon een idee gelanceerd worden en kreeg het daarmee een plek op het internet. Inmiddels is Mijndomein uitgegroeid tot veel meer dan dat en helpt het al meer dan 240.000 ondernemers om hun online ambities waar te maken.

Op een slimme en simpele manier wil Dennis van Oort, CEO van Mijndomein, de kleine ondernemers helpen bij hun online activiteiten. Om hun ambities waar te laten maken, maar ook om weerstand te kunnen bieden tegen de online grootmachten van tegenwoordig. 


Hoe helpen jullie ondernemers om hun ambities waar te maken?

“Waar je vroeger begon met alleen een domeinnaam en een plek op het internet is het niet alleen meer belangrijk om de domeinnaam te registreren, maar ook om daarover te communiceren. De website is niet alleen meer een visitekaartje, maar is voor velen het hart van de onderneming geworden en daar moet ook nog eens veel meer business uit gehaald worden.”


Wat voor online tools zijn daarbij nodig?

“Allereerst geeft de domeinnaam de ondernemer een plek. En die moet worden voorzien van bijvoorbeeld een website of blog. Vervolgens stellen wij de ondernemer in staat om snel en gemakkelijk een website te laten maken. Afhankelijk van wat de ondernemer wil kunnen wij hem of haar helpen met onze kennis en kunde. De ondernemer krijgt daarbij twee keuzes van ons. In de eerste plaats hebben wij doe-het-zelf pakketten waarmee de ondernemer zelf eenvoudig een website of webshop in elkaar kan zetten. Daarbij bieden we overzichtelijke instructievideo's om de klanten te ondersteunen. Lukt het zelf niet? Dan ondersteunen we met diensten die het werk volledig uit handen nemen. Van het idee tot aan het publiceren van de website en het verkopen van het idee met onder andere SEO/SEA tools die de vindbaarheid van de website vergroten.”


Hoe heeft de coronacrisis voor een verschuiving van het ondernemerslandschap gezorgd?

“Door de coronacrisis werd de ondernemer gedwongen om zijn diensten of producten online te gaan verkopen. Waar de website eerst nog als visitekaartje diende moet er nu direct omzet mee worden gegenereerd. De ondernemer werd dus noodgedwongen bewuster van zijn of haar online omgeving. Met het gevolg dat wij ook zagen dat onze klanten veel creatiever zijn geworden. In sommige gevallen werd er een nieuwe domeinnaam aangevraagd om zo andere producten te kunnen aanbieden. Anderen hadden eerst alleen een website en hebben er nu een webshop aan toegevoegd. Vele ondernemers zijn er achter gekomen dat heel veel mogelijk is op een hele makkelijke en toegankelijke manier.”


Waarom hebben jullie de switch gemaakt van alleen het registreren van domeinnamen naar het helpen bij het online groeien van de ondernemer?

“De afgelopen jaren 18 jaar is er in de online wereld ontzettend veel veranderd. Niet alleen is het generen van omzet online veel belangrijker geworden, maar de concurrentie als gevolg van de globalisering is ook enorm toegenomen. En vooral de kleine ondernemer kan daar enorme last van ondervinden. Het is voor hen echt een uitdaging om tegen de grootmachten  op te kunnen boksen. In sommige gevallen wordt de geest uit de fles bij de ondernemer getrokken. Wij als Mijndomein willen voor de lokale ondernemer als een lokale partij simpele tools aanreiken om de ondernemer online te laten groeien op een gemakkelijke manier. Op basis van onderzoeken en onze ervaring weten wij goed waar de ondernemer behoefte aan heeft. De ambities van onze klanten lopen parallel met die van ons. En natuurlijk proberen wij er daarbij voor te zorgen dat onze klanten net dat stapje extra kunnen zetten om zich te blijven onderscheiden en voorop te lopen. Zo helpen wij de ondernemer om onafhankelijker te worden van de marktplaatsen als Amazon en zorgen wij tegelijkertijd voor veiligheid.”


Hoe belangrijk is online veiligheid voor de ondernemer?

“Al jaren willen kwaadwillende online hun slag slaan, door bijvoorbeeld bij bankrekeningen te komen. Wij besteden dan ook veel aandacht aan veiligheid van het domein van onze klanten en zorgen ervoor dat deze zo goed mogelijk is beschermd. Dit is een van de redenen waarom encryptie bij ons als standaard gratis is opgenomen voor het bevorderen van de veiligheid van je domeinnaam. Helaas worden kwaadwillende ook steeds slimmer dus is het ons allen gelegen om onder andere virusscanners up-to-date te houden. Daarbij kijken we continu naar de doelgroep en hoe die zich ontwikkelt. De veiligheid van de online omgeving is in veel gevallen de levenslijn van vele ondernemingen en dat realiseren wij ons maar al te goed.” 


Hoe ziet de toekomst van Mijndomein en de E-commerce markt eruit?

“COVID-19 heeft laten zien dat de toekomst omnichannel is. Waarbij zowel online als offline naast elkaar blijven bestaan, maar het aandeel van online steeds groter wordt. Ondernemers zijn steeds mobieler gedreven. 

COVID-19 heeft de ondernemer (gedwongen) bewust gemaakt van het feit dat wij als maatschappij steeds digitaler worden. Voor velen is deze periode dan ook een kans om online ambities waar te maken. Mijndomein helpt de ondernemer daar graag bij met haar kennis en ervaring. Daarnaast zien wij de opluchting bij de ondernemers wanneer de online omgeving goed is ingericht en zij hun producten online kunnen verkopen. Al zijn het maar een paar producten, ze zien dat ze ook online omzet kunnen genereren, tegen een goede prijs. Het afgelopen jaar is duidelijk geworden dat onze klanten niet alleen een webshop willen, maar ook echt traffic willen genereren. Om deze reden hebben wij Mijnwinkel gelanceerd. Lokale winkels kunnen zich hierop aanmelden en stelt de consument in staat producten te vinden van winkels in de buurt. Zo maken we de kracht van samen tastbaar. Zeker nu de winkels nog niet volledig open mogen biedt dit een ideale mogelijkheid om niet ver te zoeken voor dat leuke cadeautje of lokale borrelplank en support je tegelijkertijd ook nog eens de lokale ondernemer!”


Ons motto is simpel, samen en slim en dat is niet voor niets. Wij zorgen met de klant er samen voor dat wij hen op een laagdrempelige manier kunnen helpen bij het waarmaken van hun online ambities. Kun jij als ondernemer ook hulp gebruiken bij je online ambities? Ga dan naar www.mijndomein.nl. Of sluit je aan bij www.mijnwinkel.nl


Feit

Over Mijndomein

Mijndomein is opgericht in 2003 en telt in Nederland 240.000 klanten en heeft meer dan 1.000.000 domeinnamen in beheer. Van alleen domeinnaam registraties is zij uitgegroeid  tot dé specialist die iedere ambitie van elke ondernemer op een begrijpelijke en toegankelijke manier kan waarmaken. 

Delen

Journalist

Related articles