European Media Partner

Shoppen voor een baby

Tijdens mijn zwangerschap vond ik het heel lastig om te shoppen voor kleine Maya. Telkens als ik een winkel in liep dacht ik: waar begin ik dan? In het begin heb ik dan ook vooral dingen gekocht die ik erg leuk vond, maar of die echt praktisch waren?

Eigenlijk niet echt. Mijn man Jalil moest de week na mijn bevalling nog tien keer naar het winkelcentrum om nog meer rompertjes te halen, want leuke truien en broeken had Maya wel. Maar hoe moest ik in godsnaam weten dat onder elke leuke trui ook echt een rompertje moest? Ik vind dat mama’s in mijn omgeving het mij ook niet makkelijk maakten. Terwijl de een heel hard riep: ‘Je hoeft echt niet zoveel te halen!’ Zei de ander: ‘Je kan niet genoeg hebben!’ 


Wat ik wel heel leuk vond, was shoppen voor haar kamertje. Eigenlijk ben ik stiekem nog steeds continu haar kamer aan het veranderen met allemaal kleine dingetjes. Gouden details, verschillende zachte kleuren, zachte dekens, I love it all! Het was echt een uitdaging om dingen te vinden die duurzaam waren. En om dan ook dingen te vinden niet super tacky waren, was al helemaal een uitdaging.


Wat ik zelf alle mama’s zou aanraden is om te beginnen met basis dingen: 

Genoeg rompers in verschillende newborn maten, die baby’s maken alles vies en groeien super snel!

Slabbetjes: ik had de nut van deze handige dingen zo erg onderschat. Het scheelt je zoveel outfit changes!

Hydrofiele doekjes: zo zo zo handig! Ook handig om de vaat mee af te drogen trouwens!

Pampers: Mijn god, wat gebruiken baby’s veel pampers zeg, gelukkig zijn ze altijd in de aanbieding! 

Hoesjes voor je verschoonkussen: voor ik Maya kreeg had ik nooit een pamper verschoond, er gebeurden heel wat ongelukjes tijdens het verschonen waardoor ze toch elke dag in de was moesten.

Wet wipes: sla ze in!


Ik hoop dat alle nieuwe mama’s wat hebben aan mijn tips maar mijn grootste tip is toch echt: koop praktische dingen. Al die schattige outfits zijn vaak voor newborns maar heel vervelend. Het liefst hebben ze fijn rompertje aan met een zachte deken om hun heen. Maya heeft zoveel cute outfits liggen, die ze nooit aan heeft gehad. Praktische dingen en heel veel liefde en geduld, maar die laatste twee zijn niet for sale.

Ruba Zai, YouTuber

Delen

Journalist

Related articles