European Media Partner

Samenwerking kan logistieke keten naar een hoger plan tillen

Bedrijven zijn met hun supply chain constant in beweging en op zoek naar manieren om de efficiëntie te verhogen. Samenwerking zou hierbij een belangrijke bijdrage kunnen leveren.

Op het moment dat verladers samen gaan werken vallen er veel voordelen te halen, zo stelt Nanne Schriek, project manager Supply Chain Management bij evofenedex. “Een aantal jaren geleden kwamen twee leden van ons met het idee voor een platform om meer samenwerking in de logistieke keten te realiseren. Ze zochten een neutrale partij die dit zou kunnen vormgeven en die onderzoek naar samenwerking in de keten zou kunnen doen. Zo zijn we op het idee voor het COMPOSE project gekomen.”


Nanne Schriek, project manager Supply Chain Management bij evofenedex


Binnen het COMPOSE project werkt evofenedex samen met de universiteit van Tilburg aan een platform om samenwerking binnen de logistieke keten te stimuleren. “Uit eerder onderzoek was al naar voren gekomen dat het vooral lastig was om de softe kant vorm te geven en de beslissingsmakers te doen inzien waarom samenwerking zo zinvol kan zijn. Daarom proberen we hier ook vooral op in te zetten. Dat doen we samen met de faculteit Sociale Psychologie. Samen hebben we een stappenplan ontwikkeld om deze beleidsmakers te overtuigen van het voordeel van samenwerking.”


Want, zo meent Schriek, zonder samenwerking kom je simpelweg niet meer mee. “De toenemende focus op duurzaamheid en digitalisering dwingt bedrijven om te reflecteren op hun bedrijfsmodellen. Hoe gaan ze in de toekomst vrachtwagens, magazijncapaciteit, maar ook personeel beter benutten? Vaak kom je dan toch tot de conclusie dat je het niet meer allemaal alleen kan, als je ook aan de vraag van je klanten wilt voldoen.”


Voor efficiëntie en kostenbesparing is samenwerking in de keten van groot belang, maar wat misschien nog wel interessanter is, is dat samenwerking de klantwaarde kan verhogen. “Er zijn bedrijven die hun klanten nu maar één keer in de twee weken kunnen leveren, terwijl die klant graag vaker een levering zou willen ontvangen”, stelt Schriek. “Stel jij vindt via COMPOSE een verlader in de buurt die dezelfde kant opgaat, dan kan je je klanten vaker leveren tegen dezelfde kosten. Die samenwerking kan dus kostenbesparing realiseren bij het bedrijf, maar tegelijk ook voorzien in de wensen van hun klanten.”


Maar, als zo’n samenwerking dan zoveel voordelen oplevert, hoe kan het dan dat dit tot nu toe nog achterblijft? “In de supply chain zijn mensen vaak bezig met het ‘nu’, het zorgen dat goederen gewoon op tijd aankomen”, vertelt Schriek. “Dan blijft er weinig ruimte over voor innovatie. Samenwerking is typisch zo’n project dat op de lange termijn voordelen geeft en waarvoor je een innovatietraject door moet. Het ligt niet zo voor de hand om dit nu meteen op te pakken, want het vereist ook een andere manier van denken. En dat proberen we met COMPOSE te bereiken.”


In de toekomst verwacht Schriek dat samenwerking dan ook steeds belangrijker zal worden. “Er komen steeds meer gezamenlijke doelen in de logistieke keten, waaronder duurzaamheid, maar ook innovatie. Dat kan je simpelweg niet meer alleen. De klant wil steeds sneller en de overheid wil steeds meer grip op de zaak hebben. Uiteindelijk ben je binnen je eigen bedrijf wel een beetje uit-geoptimaliseerd, dan moet je om de volgende stap te zetten toch echt verder gaan kijken.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles