European Media Partner

Rens Kroes: Minder moeten, meer genieten

Almost X-Mas! Voor mij persoonlijk een fijne periode omdat ik weet dat ik als Powerfoodie tijdens die dagen lekker uit mijn dak kan gaan met kokkerellen. Het maakt niet uit waar ik uithang, thuis of in het buitenland, ik maak van de feestdagen gebruik om veel in de keuken te staan. Ik serveer mijn vrienden en familie dan de lekkerste hapjes en drankjes zoals stoofpotjes, curries, brownies, taarten oftewel comfort food en that makes me happy! 

De feestdagen vier ik zonder enig moeten, er zitten voor mij geen regels aan vast. Behalve dan dat ik liefst zo vers mogelijk eet. Ik vind namelijk dat als je iets viert, je niet te streng voor jezelf moet zijn. Zo sta ik sowieso in het leven: Leef bewust, leg jezelf niet teveel op, maar kijk juist naar wat je jezelf gunt. Maakt het leven een stuk leuker.

 

Datzelfde geldt wat mij betreft voor met wie ik de feestdagen vier. Ik zie om mij heen dat veel mensen tegen Kerst opkijken omdat ze dan met bepaalde familieleden en/of vrienden aan tafel zitten. Waarom zou dat moeten? Ikzelf vier Kerst echt met de mensen die ik graag om me heen heb en voel daardoor nooit de druk om ergens te zijn waar ik liever niet ben. De energie om mij heen is tijdens de feestdagen altijd erg fijn en ik geniet voor de volle 100% van de mensen waar ik op dat moment bij ben. Het is voor mij een mooi moment om mindfull te zijn. 


En in plaats van eens per jaar goede voornemens neer te zetten, schrijf ik ze iedere maand op en dus ook dit jaar. Ik noem dit ‘mijn intenties’. Ik formuleer ze meestal in de vorm van ‘Ik zou graag willen…’ of ‘Ik mag wat meer…’. Het woord moeten, komt in m’n intenties niet voor. Zodra je iets móet, krijgt het namelijk al snel een negatieve lading, wordt het een obsessie en dus een flinke opgave. Wanneer je iets mág van jezelf, wanneer je jezelf iets gunt, krijg je veel meer voor elkaar dan je in eerste instantie misschien verwacht had. Deze intenties formuleer ik maandelijks, zodat ze behapbaar blijven. Zo houd ik overzicht. Ook reflecteer ik mijn intenties trouwens iedere maand, dat maakt het effect ervan groter. Het zorgt ervoor dat de kans groter is dat ik mijn doelen behaal. Zo niet, geen druk. Dan geef ik mezelf de maand erop de ruimte om ermee aan de slag te gaan!  


Zoals je merkt, ben ik in deze heerlijke periode bewust en blij, no stress. Ik geniet van de mensen om mij heen, ik kook wat ik wil koken, eet wat ik wil eten en reflecteer en stel mijn doelen voor de aankomende maand. 


Ik hoop dat jij van deze feestdagen ook bijzondere dagen, dagen maakt waarop je lekker dicht bij jezelf blijft. Verzamel hiervoor je fijnste mensen om je heen, maak mooie voornemens, maar blijf vooral ook lief voor jezelf en gun jezelf de wereld. Zorg goed voor elkaar en denk tussendoor nog even aan moeder aarde. Als iedereen dat doet, wordt Kerst 2018 een Kerst om nooit te vergeten.

Feit

Rens Kroes (1987) inspireert en bereikt dagelijks via haar online en offline kanalen meer dan 450.000 mensen, die zij een kijkje geeft in haar Powerfood Lifestyle. Na vier bestsellerkookboeken schreef zij dit jaar ‘Rens – Mijn lifestyle guide’, een gids voor een bewust en gebalanceerd leven.  

Delen

Journalist

Related articles