European Media Partner

Remote audits en surveys: de toekomst van DNV GL

DNV GL bestaat al meer dan 150 jaar en kent zijn oorsprong in de maritieme sector om te controleren of schepen goed ontworpen zijn. Door de jaren is het werkgebied van scheepsclassificatie uitgebreid. DNV GL werkt nu in een breed scala van industrieën aan kwaliteitsbewaking en risicomanagement. DNV GL levert classificatie, technische zekerheid, software en onafhankelijke deskundige adviesdiensten aan de maritieme, olie- en gas-, energie- en duurzame industrie. We bieden ook certificerings-, supply chain- en datamanagementservices aan klanten in een breed scala van industrieën.   


De afgelopen periode was voor DNV GL wat anders dan ze gewend waren, vertelt Ben Oudman, Directeur en Country Chair bij DNV GL Netherlands. “Onze klanten zijn van ons gewend dat er iemand langs komt om bijvoorbeeld een audit uit te voeren. Nu waren we genoodzaakt om deze fysieke bezoeken te vervangen door remote audits, waarbij een audit op afstand wordt uitgevoerd, zonder dat de kwaliteit  afwijkt van een traditionele audit. Al ver voor de coronacrisis waren wij bezig met het digitaliseren van een aantal van onze diensten en dit heeft ons enorm geholpen gedurende de coronacrisis.” Echter, de remote audits waren niet voor iedereen gemakkelijk, gaat Oudman verder. “Een aantal van onze klanten vroeg zich af of ze die verandering wel wilden. Daarnaast heb je gelukkig ook de early adapters, die graag mee wilden werken aan de pilot en positief tegenover de remote audits stonden.”


Ben Oudman, Directeur en Country Chair bij DNV GL Netherlands


De coronacrisis heeft al deze ontwikkelingen in een stroomversnelling gebracht. We werden gedwongen steeds meer van onze audit- en inspectiediensten online aan te gaan bieden. Zo hebben wij voor onze klanten in de maritieme sector middelen beschikbaar gesteld, zoals software om gevalideerde camerabeelden vanaf hun locatie via een telefoon te versturen.  Deze technologie maakt de inspectie op afstand mogelijk. Ook doen wij voor onze klanten in de olie- en gasindustrie remote inspecties. Normaal gesproken gaan auditors met een helikopter naar een boorplatform voor inspectie, nu brengen zij online een ‘bezoek’ aan de klanten, aldus Oudman. “En iedereen heeft eigenlijk gemerkt hoe goed dat werkt. Natuurlijk wordt het persoonlijke contact gemist, maar in de praktijk is gebleken dat de remote audits vele voordelen opleveren. Ook voor energieaudits heeft RVO recent toestemming gegeven om deze  op afstand te mogen uitvoeren. Zo scheelt het veel reistijd voor de inspecteurs en omdat je in een digitale omgeving zit,  kun je gelijk de resultaten bijhouden,  monitoren en delen.”


Toch is het gemakkelijker gezegd dan gedaan, vervolgt Oudman. “Op afstand moeten wij kunnen garanderen dat bijvoorbeeld een schip veilig is en het water op mag of dat een component veilig is om gebruikt te worden. Wij moeten inschatten dat wat de klant filmt en ons laat zien ook de realiteit is. Wij moeten met zekerheid onze handtekening kunnen waarborgen.” Het ‘nieuwe normaal’ zal een hybride oplossing zijn, vertelt Oudman. “Een deel fysiek en een deel online. Het zal ook verschillen per industrie waarin wij opereren en of zij een fysiek bezoek van ons nodig hebben of niet.”


Gedurende de COVID-crisis hebben wij onze readyness & maturity assessment opgezet: een beoordelingskader waarmee de volwassenheid van het infectiepreventiebeleid van een organisatie vastgesteld kan worden om te zien of de organisatie goed voorbereid is. “Organisaties zoeken naar een nieuwe manier om hun bedrijfsactiviteiten binnen de anderhalve-meter samenleving op een verantwoorde manier uit te kunnen voeren door middel van dit beoordelingskader”, besluit Oudman. “Door onze ervaring in het instappen in nieuwe industrieën hebben wij risicomanagement omgezet naar managementsysteem certificeringen die ook gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld de gezondheidszorg en voedingsindustrie. Wij willen voor al onze klanten als betrouwbare stem fungeren bij het tackelen van transformaties waar ze mee te maken krijgen zoals de klimaatverandering en voedselproblematieken om zo veiligheid te bieden voor leven, eigendommen en milieu.”


www.dnvgl.nl 

Delen

Journalist

Related articles