European Media Partner

Remco Frühauf: “Juist nu moeten we ZZP-ers ondersteunen”

Kleine ondernemers hebben het niet gemakkelijk in deze onzekere tijden. Het is belangrijk dat ze alle voordelen aanpakken die er zijn. Online boekhoudprogramma Informer Online lanceert daarom als eerste boekhoudprogramma de mogelijkheid om via WhatsApp te communiceren met je eigen boekhouding. Ook kunnen ZZP-ers vanaf nu boekhoudkundige hulp inroepen van de Belastingdienst, direct vanuit het pakket. Naast een primeur ook een uitkomst voor de toch al drukke ZZP-ers volgens CEO Remco Frühauf: “Boekhouden moet je zelf kunnen doen, maar dat betekent niet dat het onnodig ingewikkeld moet zijn.”

Frühauf richtte Informer zevenentwintig jaar geleden op omdat hij van mening was dat boekhouden stukken simpeler kon. “Inmiddels doet iedereen alles online, wat onze mogelijkheden om ZZP-ers te helpen het maximale uit hun boekhouding te halen, alleen maar heeft vergroot,” vertelt hij enthousiast. 


Peter Potters, commercieel directeur bij Informer is trots op de goede samenwerking die Informer heeft met de belastingdienst. “Niet dat we vóór ze werken, we blijven ons in dienst stellen van de ondernemer. De meeste ZZP-ers doen hun uiterste best om hun boekhouding goed bij te houden, maar we horen van de Belastingdienst dat ze vaak fouten maken, simpelweg omdat ze dingen niet weten. Daarom willen wij de ZZP-er op het juiste moment van goede informatie voorzien.” Zo zet je direct de informatie goed in je boekhouding, en kom je niet achteraf voor verrassingen te staan. “Daarmee maak je het jezelf gemakkelijk en is de eindejaarsstress minder.”


“Juist in deze tijden is het belangrijk dat ZZP-ers weten hoe ze er voor staan”, meent Frühauf, “deze nieuwe versie van Informer Online is nog slimmer en maakt het ondernemers makkelijker om zelf de boekhouding te doen “In de vernieuwde versie is het ook mogelijk direct te koppelen met alle banken. Gemak dient de mens!”


Lezers van Analyse kunnen Informer Online nu een extra maand gratis uitproberen via Informer.nl/analyse.


Delen

Journalist

Related articles