European Media Partner
FedEx-hoofdkantoor in Hoofddorp ADVERTENTIE

Wereldwijd investeren in vastgoed met een lage investeringsdrempel

Maandelijks dividend uitkeren, eenvoudig herbeleggen en periodiek investeren*; de vastgoedfondsen van Corum Investments doen het nét even anders dan veel andere fondsen. Daarom is Corum interessant voor iedere belegger. De beleggersmaatschappij maakt het voor de particuliere belegger mogelijk om in een markt te investeren die tot voor kort enkel toegankelijk was voor institutionele partijen.  

“Bij Corum maken wij beleggen transparant, makkelijk en lonend, voor elk type investeerder.”

Corum is in 2011 opgericht in Frankrijk en heeft onder meer vestigingen in Parijs, Amsterdam, Londen, Lissabon en Wenen. In acht jaar is Corum Investments uitgegroeid tot marktleider in Frankrijk op het gebied van vastgoedbeleggingen en heeft Corum zich internationaal ook tussen de toppers genesteld. De beleggersmaatschappij beheert een som van ruim 2,5 miljard euro, nu belegd in onroerend goed en bedrijfsobligaties, met daarnaast in de toekomst ook andere investeringsoplossingen.


Toch ziet Edwin Lips als hij vanuit zijn kantoor naar buiten kijkt niet de Eiffeltoren, maar de typische Amsterdamse grachten. Hij is sinds december vorig jaar Head of Sales van Corum Investments Netherlands en vormt met zijn collega’s het Nederlandse team dat hier dit jaar twee Corum-vastgoedfondsen heeft geïntroduceerd. 


Niet dat Nederland onbekend was voor Corum, in de twee fondsen zijn onder meer al het FedEx Europees hoofdkantoor in Hoofddorp, het KPN-hoofdkantoor in Den Haag en het Novotel bij Schiphol te vinden. Ook hebben de fondsen onder andere negen grote METRO-vestigingen in Italië, het Hilton hotel in Antwerpen en de vestiging van de Deutsche Bank in Frankfurt in het pakket. Dit vastgoed heeft net als alle andere panden in het fonds een hoge bezettingsgraad, (99%) en een lange termijn participatie van alle huurders (gemiddeld bijna 9 jaar), wat potentieel voor hoge, vaste inkomsten zorgt. Het Novotel op Schiphol

CORUM Origin is de oudste van de twee fondsen en investeert in vastgoed binnen de eurozone. Sinds de oprichting in 2012 is al 1,7 miljard euro geïnvesteerd door particuliere beleggers en heeft CORUM Origin telkens een rendement behaald van 6 procent of hoger. Lips: “Sterker, in 2018 werd een piek van 7,28 procent behaald. Inclusief de stijging van het CORUM Origin-aandeel van 1,42 procent komt dat neer op een totaal bruto rendement van 8,7 procent.” Vanwege deze uitstekende prestaties én de toekomstperspectieven en intrinsieke kwaliteit van het fonds, riep het Franse zakenblad Le Particulier in 2017 en 2018 CORUM Origin uit tot Beste Internationale Vastgoedfonds.

CORUM XL is daarentegen in 2017 opgericht en is daarmee het jongste vastgoedfonds van Corum. Het fonds hanteert dezelfde succesvolle beleggingsstrategie met als gevolg dat beleggers al in korte tijd 415 miljoen euro in dit fonds hebben belegd. “Het verschil is dat voor CORUM XL vastgoed van zowel binnen als buiten Europa in het aanbod is te vinden”, vertelt Lips. “Dit vergroot de mogelijkheid tot investeren en geeft beleggers de kans in te stappen tegen lage minimale investeringen.” Wat heet, investeerders kunnen al voor 189 euro participeren in CORUM XL, vervolginvesteringen zijn mogelijk vanaf 50 euro per maand*.

Die aanpak blijkt al direct te werken. CORUM XL behaalde in 2018 een rendement van 7,91 procent (6,58 procent op jaarbasis in 2017). Met de 2,16 procent waardestijging van het aandeel daarbij opgeteld, kwam het bruto rendement vorig jaar uit op 10,07 procent. Ook CORUM XL kreeg daarom in 2018 een pluim. Volgens hetzelfde Franse zakenblad is CORUM XL het meest veelbelovende vastgoedfonds van 2019 (in de categorie fondsen jonger dan 5 jaar).

CORUM XL presteert zo goed, omdat het fonds buiten de gebaande paden durft te investeren, zegt Lips. “CORUM XL investeert in vier verschillende sectoren verdeeld over, momenteel, acht landen; kantoren, winkels, industrie en hotels. Corum is alert op dergelijke investeringskansen, want onze investeringen in de in totaal vijftien verschillende landen, ook buiten de EU, zorgen voor geografische diversificatie én creëren bovendien potentiële valutawinsten. Daarom hebben wij bijvoorbeeld de discussie over een mogelijke Brexit gebruikt om in Groot-Brittannië te investeren.” 

Een jarenlange ervaring, bewezen trackrecord en fondsen die regelmatig in de prijzen vallen; het maakt Corum tot een interessante, internationale speler in de investeringsmarkt. Corum houdt ook de wensen van investeerders scherp in de gaten. Lips: “Beide fondsen keren maandelijks potentieel dividend uit, investeerders hebben de mogelijkheid om de inkomsten direct in nieuwe aandelen te herbeleggen en iedereen kan in zijn eigen tempo investeren dankzij de lage maandelijkse investeringsdrempel vanaf 50 euro.”* Hij voegt toe: “Als aandeelhouder bij Corum genereer je overigens niet alleen inkomsten door het maandelijkse potentiële dividend, maar geniet je tevens van winstdeling bij de verkoop van vastgoed én van de waardestijging van de gehele vastgoedportefeuille. Ja, bij Corum maken wij beleggen transparant, makkelijk en lonend, voor elk type investeerder!”

Corum-aandelen zijn een vastgoedbelegging. Zoals geldt voor elke vastgoedbelegging, betreft dit een belegging voor de lange termijn met een beperkte liquiditeit. Er bestaat een risico op verlies van kapitaal en de inkomsten zijn niet gegarandeerd. Wij adviseren een beleggingshorizon van minimaal 8-10 jaar. De prestaties uit het verleden zijn geen garantie voor toekomstige prestaties. Voordat u gaat investeren, dient u te controleren of de belegging bij uw financiële situatie past.

Bezoek de website van Corum voor meer informatie over de Corum-fondsen, de risico’s en alle kosten.

*Indien ten minste 1 aandeel wordt afgenomen.

Feit

Transparant en op maat

Transparantie staat voorop bij Corum. Uw account is 24/7 online toegankelijk. Ook houdt Corum u op de hoogte van aankopen en staat een team van professionals klaar voor al uw vragen. Investeren in de vastgoedfondsen van Corum betekent ook investeren op maat. Zo kan worden aangegeven hoe vaak u dividend wilt ontvangen, en of dit opnieuw geïnvesteerd moet worden.

Delen

Journalist

Related articles