European Media Partner

Outdoor living: duurzaam én warm

Kijk je ook zo uit naar de lange zomeravonden buiten in de tuin? Dan doe je dat het liefst zo lang en comfortabel mogelijk. De zomeravonden in Nederland kunnen immers best koud en kil zijn. Goed tuinmeubilair dat de juiste ondersteuning biedt en tegen een stootje of regenbui kan, maken de zomer thuis een stuk aangenamer. 

“Een lange houdbaarheidsdatum, dat moet een outdoor terras hebben”, vertelt Piet Boon, oprichter en eigenaar van Studio Piet Boon. “Tuinmeubilair van duurzaam materiaal dat lang meegaat en het hele jaar door buiten kan staan, dat wilde ik graag maken. Sinds 2003 ontwerp ik dan ook tuinmeubilair. Onze robuuste en stoere loveseat was het eerste outdoor product. Deze stoel werd al snel gevolgd door de tafel en diverse andere bijpassende outdoor producten. Het verlengen van het comfortabele binnenleven naar buiten is daarbij voor mij belangrijk. Want hoe fijn is het als je buiten op het terras ook kunt genieten van mooie zitmeubelen?” 


“Voor de producten hebben we een samenhangende setting voor ogen. Het designteam streeft naar de perfecte balans tussen alle verschillende producten. Op die manier kunnen verschillende vormen, materialen en kleuren gemakkelijk worden gecombineerd. Onze ingetogen ton-sur-ton kleurenschema's zijn terug te vinden in al de outdoor producten, zoals buitentegels, verlichting en buitenmeubilair. Door te kiezen voor een mooie tegel, die goed matcht bij het binnen interieur, zorg je voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten. “


“Op dit moment zitten we in de testfase van de nieuwe outdoor collectie”, gaat Boon verder. “We brengen het luxe binnen interieur naar buiten naar een nog hoger niveau. We gaan zelfs zover dat hele gestoffeerde banken, geschikt voor binnen, ook naar buiten kunnen. De speciale outdoor stoffen zijn inmiddels zo doorontwikkeld, ook qua look en feel, dat we ze kunnen opnemen in onze collectie. Tijdens de testfases checken we niet alleen materialen maar testen we de prototypen ook op comfort en functionaliteit. We zetten de producten in de studio of showroom en testen de juiste zitdiepte en proposities. Je bent al gauw anderhalf jaar verder.”


De ontwerpen staan bekend om zijn royale vormgeving en afmetingen. “Ik houd van robuuste vormen, ook onze outdoor items zijn gemaakt van solide en duurzame materialen . Zo gebruiken we teakhout wat behoorlijk zwaar is. Als het staat, dan staat het meubilair na twintig jaar nog steeds prachtig. Door de bijpassende beschermhoezen en door een keer per jaar onderhoud plegen om de groene aanslag te verwijderen kun je jaar in, jaar uit genieten. Verder vind ik het belangrijk dat het comfortabel aanvoelt op een terras, ook als het wat frisser is. Met een Belgische fabrikant hebben we daarom een terrasverwarmer met een geïntrigeerde lamp ontwikkeld. De heater kan tot wel vijf meter zijn warmte afgeven en werkt op stroom in plaats van gas. Door in het ontwerp met proporties te spelen, te kijken naar specifieke esthetische verhoudingen en vorm, heeft het ontwerp zijn geheel eigen handschrift gekregen. Met dit product worden de dagen verlengd en biedt het ontwerp naast functionaliteit, schoonheid die harmonieus op gaat in zijn omgeving. Op deze manier kun je in het voorjaar al langer buiten zitten, en verleng je de zomer in het najaar. 

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles