European Media Partner

Opladen wordt steeds makkelijker

Elektrisch rijden wordt in Nederland steeds populairder en dat gaan we ook terugzien in onze infrastructuur. Laadpalen gaan steeds meer deel uitmaken van het straatbeeld en voor bedrijven met tien parkeerplaatsen of meer is het sinds dit jaar verplicht om ook een laadpaal aan te bieden, om elektrisch rijden verder te stimuleren.

Een aantal jaren geleden stelde de Europese Commissie het doel om de CO2-uitstoot in 2030 met veertig procent te verminderen. Oplaadpunten voor elektrische voertuigen bij commerciële gebouwen zijn vanaf dit jaar ook bij dat plan inbegrepen. Voor elke tien parkeerplaatsen moet er ten minste één laadpaal geplaatst worden. Daarnaast moeten op ten minste tien procent van de overige parkeerplaatsen voorbereidingen getroffen zijn om ook hier in de toekomst laadpalen te kunnen plaatsen. Als ondernemer moet je dus ook na gaan denken over het soort laadpaal dat je nodig hebt, want niet elke laadpaal heeft dezelfde functionaliteiten.


De meeste laadpalen die je bij mensen met een elektrische auto op de oprit ziet staan of die bij kantoren geplaatst worden, zijn gewone laadpalen, zo meldt de ANWB. Laden bij zo’n laadpaal gaat met een normale snelheid en wordt dus vooral gedaan op momenten dat je de auto niet nodig hebt. Overdag op de parkeerplaats van je kantoor, bijvoorbeeld. Afhankelijk van het soort laadpaal en de auto duurt het opladen van je auto bij een normale laadpaal zo’n zes tot tien uur.


Als je werknemers tijdens de werkdag echter veel gebruik moeten maken van de auto, kan een snellaadpaal een betere keuze zijn. Met deze snellaadpalen kan je accu in twintig tot veerig minuten weer opgeladen worden tot zo’n tachtig of negentig procent. Snellaadpalen zijn echter wel complexer en daarmee ook duurder dan gewone laadpalen. Dat zie je ook terug in het tarief dat energieleveranciers rekenen per kilowatt. Ga dus goed bij jezelf na of jij en je werknemers dit echt nodig hebben en laat je hierover informeren.


Naast de plaatsing van meer laadpalen zijn er ook veel fiscale voordelen die het elektrisch rijden moeten stimuleren. Als je een elektrische auto leaset en deze ook privé gebruikt betaal je hiervoor bijvoorbeeld een lager bijtellingstarief dan voor een auto met verbrandingsmotor. Tot 2026 gaat dit tarief echter wel elk jaar omhoog, totdat deze gelijk is aan die van alle andere auto’s. Het is daarom voordelig om nu over te stappen, zodat je nog een aantal jaren profijt hebt van de regeling. Ook betaal je geen BPM, omdat je een auto rijdt die geen CO2 uitstoot, en is de wagen tot 2024 vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting.


Voor eigenaren van laadpalen is de verlaagde energiebelasting erg aantrekkelijk. De eigenaar van een laadpaal met eigen aansluiting op het stroomnet, betaalt een lagere belasting op de geleverde elektriciteit, zo meldt de ANWB. Laadpaaleigenaren zijn normaal gesproken iets minder dan tien cent per kWh aan belasting kwijt over de eerste 10.000 kWh, maar nu is dat slechts iets meer dan vijf cent. Per laadpaal kan dit je een besparing van ongeveer 470 euro per jaar opleveren. Hierdoor wordt het plaatsen van laadpalen nog aantrekkelijker gemaakt, wat weer zal bijdragen aan meer aanbod en lagere oplaadtarieven.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles