European Media Partner

Op zeilvakantie in Griekenland

3 vragen aan Pim Bastiaanssen en Joyce Corbée, Eigenaren van Sunny Sailing


Waarom zou je moeten gaan zeilen in Griekenland?

“De Ionische blauwe zee, de bijna altijd schijnende zon, de wind die meestal in de middag opsteekt en de prachtige kustlijn van de vele eilanden die de Ionische Zee telt maken Griekenland een bijzonder zeilland. Een zeilvakantie is voor iedereen verschillend, maar over één ding is elke zeiler het eens: het gevoel van vrijheid dat zeilen biedt. Elke dag is anders, met dezelfde elementen, zon, zee, wind en zeilen. Natuurlijk kunnen we geen dolfijnen garantie afgeven, maar vaak is dat wel ‘de kers op de taart’.”


Kan iedereen komen zeilen?

“Ja, uiteraard! Het is voor de ervaren zeiler, maar ook voor de niet of minder ervaren zeiler. Het is voor gezinnen, singles, ouderen, jongeren; iedereen kan in Griekenland komen zeilen. Je kan in flottielje varen, bareboat varen, meezeilen op de leadboat (het moederschip) of een schipper inhuren. Gezellig samen met je gezin of vrienden, of juist met een leuke groepsreis. Op vakantie in Griekenland mag alles, maar niets hoeft.”


Welke boten zijn ideaal voor het zeilen?

“Wij hebben nu negen eigen Bavaria’s in beheer, maar bij een andere voorkeur zijn er ook voldoende lokale aanbieders die luxe zeiljachten aanbieden. Het belangrijkste is dat de boot goed onderhouden is, zodat men zorgeloos kan varen.”


Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles