European Media Partner

Op naar de honderd procent

Van tomatenbakje tot draagtas en van verpakkingsdoos tot patatzakje. Zeker nu single use plastic meer en meer aan banden wordt gelegd, komt het gebruik van karton en papier als verpakking steeds vaker voor. Dat is mooi, want deze materialen kunnen goed worden gerecycled. Als we daarnaast verantwoord met onze bossen om blijven gaan, dan kunnen we hout en papier zelfs langdurig op een circulaire manier blijven gebruiken. 

We moeten ons hard maken voor duurzaam bosbeheer waarbij rekening wordt gehouden met het leefgebied van planten, dieren én de lokale bevolking. Een goed beheerd bos gaat bovendien grootschalige houtkap, zoals voor onder meer palmolieplantages en mijnbouw, tegen. Ontbossing zorgt jaarlijks voor vijftien procent van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol bij klimaatverandering. 


Wanneer je als bedrijf of organisatie kiest voor verpakkingen die gemaakt zijn van FSC-gecertificeerde materialen dan draag je bij aan de bescherming van natuur, een gezonde leefomgeving en ga je klimaatverandering tegen. De helft van al het papier en hout in Nederland is inmiddels afkomstig uit gecertificeerde bossen. Je kunt er wat mij betreft dus ook niet meer omheen, de duurzame switch is ingezet. Op naar de honderd procent!  

Delen

Journalist

Liesbeth Gort

Related articles