European Media Partner

Ook met een elektrische auto kan je vele kilometers maken

Sinds eind 2019 rijden er in Nederland meer dan 100.000 volledig elektrische auto’s rond, zo meldt het CBS. De elektrische auto wordt steeds populairder. Niet alleen omdat het beter is voor het milieu en de portemonnee, maar ook omdat de actieradius van elektrische auto’s steeds beter wordt.

De actieradius is de afstand die je kunt rijden op één acculading, aldus de ANWB. Het is dus vergelijkbaar met de afstand die je brandstofauto kan rijden op een volle tank. Er is echter één belangrijk verschil: opladen duurt een stuk langer dan tanken. Als de actieradius dan ook nog eens onderdoet voor die van een brandstofauto, dan is elektrisch rijden niet heel aantrekkelijk. Gelukkig is dat nu dus verleden tijd en kunnen elektrische auto’s steeds vaker concurreren met brandstofauto’s.


Hoe groot de actieradius van je elektrische auto is, hangt af van twee factoren: de capaciteit van het accupakket en het verbruik van de auto. Net als bij een wagen op brandstof gebruiken grote en zware auto’s vaak meer elektriciteit dan de meer compacte modellen. De zuinigste auto’s van het moment scoren volgens de ANWB net onder de 15 kWh per 100 kilometer. De minst zuinige verbruiken zo’n 23 kWh per honderd kilometer. Net als bij de brandstofauto is het echter niet alleen de auto zelf die invloed heeft op je verbruik, maar ook je rijstijl. Door defensief te rijden, gebruik te maken van regeneratief remmen en te denken om je snelheid, zal je minder verbruiken.


Nu het koudere weer zijn intrede doet in ons land, is het echter wel belangrijk om ook op de hoogte te zijn van de actieradius in de winter. Accu’s in een elektrische auto’s functioneren namelijk het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden, waardoor de actieradius van een elektrische auto in de winter minder groot kan zijn. Ook staat in de winter de verwarming in de auto vaker aan, waardoor er meer energie verbruikt wordt. Veel nieuwe elektrische auto’s zijn echter voorzien van een geconditioneerd accupakket. Deze kan worden gekoeld of verwarmd en omdat ze op de ideale temperatuur worden gehouden is er onder de streep sprake van een kleiner verlies van actieradius.


Toch is het juist nu een goed moment om over te schakelen op een elektrische auto. Sinds 1 juli kan je als particulier namelijk aanspraak maken op een overheidssubsidie voor de aanschaf of lease van een elektrische auto. Met de subsidie wil het kabinet elektrisch autorijden aantrekkelijker maken. De subsidie geldt voor de aanschaf van zowel nieuwe als gebruikte wagens. Ook bespaar je met een elektrische auto op je vaste kosten. Je betaalt geen wegenbelasting, hebt vaak minder onderhoudskosten en het opladen van de auto is vaak minder kostbaar dan het volgooien van je tank. Daarnaast betaal je als zakelijke rijder slechts acht procent bijtelling.


Tenslotte is elektrisch rijden natuurlijk ook stukken beter voor het milieu. Een elektrische auto stoot geen CO2 uit en de nieuwste generatie elektromotoren is heel efficiënt op het gebied van energieverbruik. Zo kan je door regeneratief remmen zelfs nieuwe energie opwekken tijdens het rijden, waardoor je de wagen minder vaak hoeft op te laden. De overstap naar een elektrische auto is dus zeker het overwegen waard.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles