European Media Partner

Ontspannen de winter door in het westen van Oostenrijk

Ontspanning en winterse genoegens versmelten samen tot een alpien-urbane vakantiebelevenis in het westen van Oostenrijk. Heb je eens geen behoefte aan een  sportieve inspanning, maar juist aan ontspanning dan ben je in het westen van Oostenrijk op de juiste plek. Van zwerftochten door het historische centrum, tot een gemoedelijke winterwandeling door het besneeuwde landschap, met een afsluiting in de alpendennen-sauna met fantastisch uitzicht op de bergen in combinatie met vele culinaire hoogtepunten. Zo kan een wintervakantie zijn!


Winterzon, met sneeuw bedekte bergtoppen en frisse lucht om krachtig in- en uit te ademen in plaats van regen en grijze nevel. In het westen van Oostenrijk ben je hiervoor aan het juiste adres. In totaal is er 67 kilometer aan winterwandelpaden door het afwisselende landschap. Wie denkt dat wandelen in de bergen alleen in de zomer kan heeft het mis. Zonder twijfel zorgt het winterwandelen voor een gezonde en fijne belevenis, iedereen wordt enthousiast van fijne vergezichten en het is ook nog eens goed voor de gezondheid. De winterse wandelpaden zijn goed geprepareerd en voeren je naar de mooiste plekjes van de regio. Start- en eindpunt zijn goed bewegwijzerd en onderweg zijn er voldoende rustmogelijkheden. 


Diegene die graag wat meer wil genieten van de frisse berglucht start zijn winterwandeling het beste na een schilderachtige rit met de gondel naar het hoger gelegen punt de Rangger Köpfl in Oberperfuss. Hier zijn twee mooie nieuwe winterwandelroutes uitgestippeld met adembenemende uitzichten. Wie graag de winterwandelpaden verkent onder begeleiding van een wandelgids kan kiezen uit een omvangrijk programma bestaande uit winter- en sneeuwschoenwandelingen. 


Ook in de stad kan er volop worden genoten van het wintersprookje. Bontgekleurde huizen aan de Innpromenade voor de met sneeuw bedekte toppen van de imposante Nordkette. Het charmante stadje in het westen van Oostenrijk is net een foto. Je leert de stad vooral kennen door de kleine verborgen steegjes en sympathieke winkelstraten. Maar de unieke alpien-urbane veelzijdigheid ontdek je het best door de ‘Walks to explore’. De zeven wandelingen met een thema nodigen uit om de stad vanuit verschillende perspectieven te benaderen. De wandelingen leiden naar ongebruikelijke paden hoog en dwars door de stad, weg uit de drukte. En sla vooral de kerstmarkten van de Bergweihnacht niet over. Tussen november en december wordt de stad, geheel in stijl met het seizoen, in sfeervolle kerststemming gebracht. Een echt hoogtepunt dat je niet mag overslaan deze winter is LUMAGICA. Een heus lichtjespark in de hoftuin van de stad van 5 november tot en met 9 januari 2022. Magische lichtcreaties, interactieve lichtensceneringen en abstracte muzieksynchrone videoprojecties, het is er allemaal. Hier kan je meer dan driehonderd lichtobjecten tegenkomen in het prachtige winterse decor. 


Mocht het buiten te koud zijn, dan kun je ook de warmte opzoeken. Laat je lichaam opwarmen en de geest ontspannen met een weldadig uitzicht op de alpiene natuur in de sauna’s en stoombaden van de vele exclusieve wellnesshotels die het westen van Oostenrijk rijk is. Stress en inspanning zijn zo snel vergeten. De vele massages en behandelingen, veelal met bio-gecertificeerde verzorgingslijnen op basis van eeuwenoude recepturen, hebben een weldadige en duurzame werking.  


Na alle inspanning en ontspanning is het hoog tijd om ook culinair te gaan genieten. Lekker en gezond eten zijn twee zaken die elkaar niet uitsluiten. De restaurants en cafés van de regio bieden een aanbod vol afwisseling. Van Energy cuisine, een concept vol culinaire smaakexplosies en daarbij het lichaam met waardevolle voedingsstoffen, tot aan internationale creaties en producten uit de lokale keuken. Na een heerlijke winterse wandeling geniet je extra van de traditionele specialiteiten zoals knödelsoep, gevulde deegkussentjes of kaiserschmarren.

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles