European Media Partner

Ontbijt slim. Blijf fit!

Niemand ontkomt eraan: ergens tussen het dertigste en vijftigste levensjaar begint de spiermassa af te nemen; elk jaar met 3 tot 8%. Hierdoor is spierverlies, met name onder ouderen, een steeds groter wordend probleem. Beweging en voldoende voedingsstoffen als eiwit en vitamine D zijn de bewezen effectieve wapens die we hiertegen kunnen inzetten. 

“Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Daarom is het zo belangrijk om te zorgen dat je fit blijft.”

Diëtiste en oprichter van BonDuo, Marjanne Prins, merkte op dat de eiwitbehoefte bij haar fragieler wordende ouders alsmaar toenam; dat meer eiwitten zouden bijdragen aan een fitter lijf op oudere leeftijd. Het bleek de voorbode voor Prins om verder onderzoek te doen naar de eiwit- en vitamine D-behoefte onder ouderen en in hoeverre men gemiddeld aan deze behoefte weet te voldoen. Uit meerdere onderzoeken die Prins raadpleegde is gebleken dat dit met name in het ontbijt bij zowel oud als jong niet wordt gehaald. 


“Juist in de ochtend hebben we meer eiwitten nodig. De gemiddelde behoefte ligt op zo’n 23 tot 25 gram proteïnen per maaltijd, dus ook bij het ontbijt”, vertelt Prins. Een tekort aan eiwitten is zeker op oudere leeftijd reden tot zorg: “eiwitten zijn de bouwstenen voor spieropbouw en -onderhoud. Een tekort aan eiwitten zorgt juist voor spierafbreuk. Voor ouderen is dit laatste zeer problematisch, omdat het lichaam al fragieler wordt.” De keerzijde is echter wel dat wanneer men wel de essentiële bouwstenen voor het lichaam binnenkrijgt en voldoende beweegt, zij ook op oudere leeftijd fit blijft. 


Maar niet alleen eiwitten dragen bij aan spiermassa en -functie. Vitamine D draagt namelijk bij aan het behoud van normaal functionerende spierfunctie en het immuunsysteem. Er is echter geen product dat zowel vitamine D als eiwitten in een ontbijt weet aan te bieden. Juist terwijl de combinatie van deze twee voedingsstoffen zo waardevol kan zijn voor een gezond en fit lichaam, zeker op oudere leeftijd. BonDuo speelt daarom in op dit gemis in de markt.


“BonDuo is een compleet nieuw eiwitrijk zuivelproduct, met een dekseltje gevuld met knapperige wei-eiwitbolletjes, die omhult zijn met een heerlijk laagje chocolade. BonDuo bevat naast 22,3 gram eiwit ook ruim 5 gram vezels en extra vitamine D waardoor het een compleet ontbijt is. Het is een uniek product dat door deze combinatie verder reikt in voedingswaarde dan bijvoorbeeld de gemiddelde proteïneshake. Daarnaast is BonDuo ook in lekkere smaken verkrijgbaar.” Het gat dat veelal ontstaat in het ontbijt kan met Bonduo opgelost worden in de vorm van een waardevol ontbijt dat alle essentiële voedingswaarden bevat. Niet voor niks is het credo bij BonDuo: ‘Ontbijt slim. Blijf fit’.


Maar het product levert meer dan ‘slechts’ de stoffen die nodig zijn voor een goed en waardevol ontbijt. Door de manier waarop het is samengesteld gaat een deel van de eiwitten rechtstreeks naar de spieren na het eten. Op die manier wordt ook de lever ontzien: “De leverfunctie is enorm belangrijk. We willen dat de lever zo goed mogelijk haar werk kan blijven doen en niet overuren moet draaien. Het liefst in combinatie met een direct effect op de spieren. En dat is precies wat we met Bonduo gedaan hebben.”


Het product is zo uniek dat het een Europees patent heeft op de bereiding van dit product. “En dat is uitzonderlijk in deze industrie. En daar zijn we dus best trots op. We hebben wereldwijd patenten ingediend.” 


Naast voeding weten we ook hoe belangrijk bewegen is. “We hebben bewegen en voeding als wapens om gezond te blijven”, aldus Prins. “Maar wat men niet altijd realiseert is dat beweging ook weer voor spierafbreuk zorgt. Het is daarom des te belangrijker om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen bij inspanning. Daarom is BonDuo ook perfect te gebruiken na het sporten, om spierherstel na inspanning te bevorderen en bij te dragen aan herstel na inspanning.”


BonDuo is bij uitstek gemaakt voor dagelijks gebruik. Het is een premium product dat op abonnementbasis is af te nemen. Maar probeer het vooral eens uit door gebruik te maken van een proefpakket. U kunt eenmalig een proefpakket bestellen voor €17,70. Dan ontvangt u zes complete maaltijden in twee smaken.  De ervaringen van anderen zijn positief en ook u kunt investeren in een fitte toekomst. “Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. Daarom is het zo belangrijk om te zorgen dat je fit blijft.”

Feit

Een bakje BonDuo bevat 22 gram eiwit, vitamine D en vezels

De vitamine D is noodzakelijk om de spieraan¬maak te bevorderen.

De vezels ondersteunen uw darmwerking, zodat de eiwitten en vitamine D goed worden opgenomen.

BonDuo’s zuivel bevat geen toegevoegde suikers. 

Dagelijks consumeren van BonDuo draagt bij aan sterkere en soepelere spieren, een goede weerstand en behoud van sterke botten.

Delen

Journalist

Eoin Hennekam

Related articles