European Media Partner

Online bomen kopen

3 vragen aan Michel van Bomenbezorgd.nl


Wat is de kracht van het concept om online bomen te kunnen kopen?

“Een aantal jaar geleden is het idee ontstaan om bomen online te verkopen en bij de klant aan huis te bezorgen. De kracht zit hem in de passie en liefde die wij hebben voor het vak en dit dragen wij graag over aan onze klanten. Klanten kunnen kiezen uit een groot assortiment bomen, planten en hagen. Deze bezorgen wij met onze eigen transportdienst, want een boom pak je niet zomaar in voor de postbezorger. Daarnaast geven wij de klanten graag tips en advies, indien mogelijk brengen wij de bomen naar de achtertuin en wij kunnen de bomen zelfs aanplanten! Kortom: de klant bestelt een boom gemakkelijk online en heeft er verder geen omkijken meer naar.”


Zijn er bepaalde bomen en planten die het beste verkopen?

“Ja zeker. Er zijn een aantal bomen die je in veel tuinen terugziet, zoals de Catalpa (ook wel bekend als de trompetboom). Daarnaast zien wij ook dat het per seizoen verschilt welke bomen populair zijn. In het voorjaar zijn dat veelal bloesembomen en richting de zomer verkopen wij veel palmbomen en andere Mediterrane bomen, omdat mensen daarmee het zomerse gevoel naar hun tuin halen! Andere hardlopers zijn de groenblijvende leibomen zoals de Glansmispel, Laurierkers of Olijfwilg. Doordat deze bomen het gehele jaar hun blad behouden worden ze veel aangeschaft om inkijk in de tuin of woning te beperken. 


Merken jullie dat er steeds meer online besteld wordt?

“Uiteraard merken ook wij dat online winkelen steeds populairder wordt. Dat je zelfs bomen online kunt kopen is iets waar mensen niet gelijk aan denken, maar het feit dat dat tegenwoordig ook zo gemakkelijk kan ervaren veel van onze klanten als een aanwinst! Het is natuurlijk ook ideaal dat ze zelf niet meer op pad hoeven en er mee hoeven te sjouwen, want hoe makkelijk is het als de bomen gewoon in je tuin afgeleverd worden.”


Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles