European Media Partner

Ongedierte buiten de deur houden

Voor de meeste facility managers is het hun grootste nachtmerrie: ongedierte op kantoor. Uit cijfers van Google blijkt dat de online vraag naar ongediertebestrijding met 25% is toegenomen, en dat er een sterke toename is van het aantal kantoren waar muizen, wespen, vliegen en andere beestjes zich thuis voelen.


Het bestrijden van deze beestjes is van groot belang voor de hygiëne op kantoor. Ongedierte kan virussen bij zich dragen en geven veel overlast. Wanneer je dit soort plagen tegen wilt gaan is een combinatie van bestrijden en tegenhouden altijd de aangewezen methode.


Allereerst is het voor het buitenhouden van zowel muizen als insecten van groot belang om het kantoor goed schoon te houden en voedsel in goed afgesloten bakken of kasten te bewaren waar het ongedierte er niet bij kan komen. Daarnaast is het ook van groot belang om gaten, voegen, ventilatoren en kapot voegwerk dicht te maken. Hiervoor bestaat zelfs speciaal muizengaas.


Mocht er nou toch ongedierte de kantooromgeving binnen sluipen, dan zijn ze vaak gauw bestreden met gif, lokdoosjes of een professionele ongediertebestrijder.


Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles