European Media Partner

Ochtendmensen zijn fitter, gelukkiger en succesvoller

Ik ben een echt ochtendmens. De ochtenden hebben me zoveel meer gebracht dan ik ooit had durven dromen. Ik ben fitter, gelukkiger en succesvoller sinds ik een fijne ochtendroutine heb. Dat gevoel wil ik aan zoveel mogelijk mensen meegeven. Daarom ben ik mijn platform Dear Good Morning gestart. 

Dear Good Morning staat voor een energieke ochtend. Eigenlijk is het heel simpel. Als jij elke werkdag één uur eerder opstaat dan je zou moeten voor je werk, dan heb je gemiddeld 240 uur per jaar extra aan jezelf te besteden. Deze uren had je in de gym kunnen staan, kunnen hardlopen, een boek kunnen lezen of een extra cursus kunnen volgen die je al zolang wilde doen. Door je dag te beginnen met iets wat je leuk vindt, krijg je energie. 


Ga nou eens eerder je bed uit

Uit wetenschappelijk onderzoekt blijkt dat het zijn van een ochtendmens in verband staat met een hoger energieniveau, een beter humeur en meer sporten. Doordat je positiever in het leven staat, neem je meer tijd voor eigen activiteiten, zoals sport. Positief zijn is beter in je vel zitten, is beter voor jezelf zorgen. Dat mondt al gauw uit in sporten. Een win-winsituatie. Dat is precies wat Dear Good Morning aan jou wil meegeven: “Ga nou eens eerder uit bed! Je zult versteld staan.”


Van nachtbraker naar ochtendfreak

Natuurlijk heeft dat bij mij ook even geduurd. Als student was ik een echte nachtbraker. En tijdens een drukke baan als producer bij Endemol Nederland na mijn studie merkte ik dat ik weinig vrije tijd had. In de avond was ik te moe om nog te koken, waardoor ik met een zak chips als avondeten op de bank plofte. Echt fit en energiek voelde ik me niet, maar wanneer moest ik dan gaan werken aan mijn energiekere ik? Eigenlijk kwam er maar één conclusie uit: eerder uit bed gaan.


Die ochtend veranderde alles

In april 2014 probeerde ik het uit: hardlopen op de vroege morgen. Die ochtend heeft mijn hele leven veranderd. Ik kreeg er zoveel energie van dat ik het vaker ging doen. Als bewijs uploadde ik elke keer een foto van mezelf op de vroege morgen. Al snel gingen anderen merken dat ik vrolijker werd. Ik werd echt als de energieke ochtendfreak gezien op mijn werk en ging aan de slag om mijn collega’s te motiveren op de vroege morgen. Dit mondde uit in de Endemol Nederland Bootcamp en uiteindelijk in Dear Good Morning.


Eerder opstaan met Dear Good Morning

Met Dear Good Morning wil ik elke Nederlander een ochtendmens maken. Dit doe ik door elke ochtend mijn enthousiasme te tonen zodat er nog meer ochtendmensen komen die zich fitter, gelukkiger en succesvoller voelen. Elke werkdag om 07.00 uur vind je me op Instagram Stories om vanuit de gym anderen uit bed te roepen. Op mijn platform deel ik regelmatig nieuwe sportschema’s, zoals HIIT-work-outs en hardloopschema’s. Ook vind je er de leukste challenges en geef ik antwoord op belangrijke vragen, zoals ‘Wel of geen koffie voor het sporten?’ of ‘Wat doet slaaptekort met je?’ Alles om jouw perfecte ochtendroutine te creëren en om jou een ochtendmens te maken, zodat ook jij fitter, gelukkiger en succesvoller wordt!


Lienke de Jong, founder van Dear Good Morning

Delen

Journalist

Related articles