European Media Partner

Nieuwe techniek verhelpt ongewenst urineverlies

“Veel vrouwen lopen helaas te lang rond met ongewenst urineverlies”, aldus uroloog Pieter Minnee. “En dat terwijl zoiets enorm beperkend kan zijn in het dagelijks leven. Erg jammer, want tegenwoordig kunnen deze klachten met een vrij eenvoudige ingreep verholpen worden.”


Dit kan doormiddel van de zogenaamde Urolastic techniek. “Bij deze ingreep worden er vier zachte siliconenbolletjes, ongeveer zo groot als een erwt, ingebracht rondom de urinebuis. Deze bolletjes sluiten de buis af. Pas als er druk uitgeoefend wordt, tijdens het plassen dus, gaat de doorgang weer open. Daarmee wordt ongewenst urineverlies tegengegaan.”


In vergelijking met wat vrouwen eerder moesten ondergaan is deze ingreep relatief simpel. “De injectie voor plaatselijke verdoving is natuurlijk nooit fijn, maar de ingreep is verder niet pijnlijk, terwijl er vroeger een onderbuikoperatie nodig was onder algehele narcose.”


Deze nieuwe techniek is minder belastend. Er is geen opname nodig, je krijgt geen katheter, geen infuus, geen ruggenprik en je hoeft niet in het ziekenhuis te overnachten. “Het is mooi om te zien dat je mensen steeds eenvoudiger kunt helpen! Vrouwen hoeven niet langer rond te lopen met urineverlies.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles