European Media Partner

Nicolien Sauerbreij over wintersport

Door mijn verleden als snowboardster denken mensen automatisch dat de winter mijn lievelingsseizoen is. Om heel eerlijk te zijn, kan ik helemaal niet zo goed tegen kou! Daar tegenover staat dan wel dat het winterseizoen extra gezellig is: kachel en kaarsjes aan, de schaatsbaan op en wachten op die ene sneeuwvlok die af en toe in Nederland valt…


Tijdens de feestdagen voor mij geen diner, maar wel een activiteit met vrienden of familie in de natuur. Lekker mountainbiken op plekken waar het extreem rustig is omdat iedereen binnen zit te bunkeren. Dit jaar is het plan nog iets anders; dan sta ik tijdens de feestdagen op het ijs om te oefenen voor het Tv-programma Dancing on Ice. Ontzettend ingewikkeld vind ik het, maar wat een uitdaging! Het is compleet anders dan de snelheid, kracht en houding van het snowboarden. 


Met snowboarden ben ik vier jaar geleden gestopt. Na veel ups, een aantal downs en vier Olympische Spelen op mijn naam, vond ik het goed zo. Ik ben dankbaar dat ik zelf de keuze heb kunnen maken om te stoppen en dat dit niet moest door bijvoorbeeld een blessure. Daardoor kijk ik heel positief op mijn carrière terug, inclusief het einde. Sindsdien heb ik een hele diverse invulling van mijn week. Ik run een sportmassagebedrijf met mijn zusje, geef lezingen en werk aan het vitaliteitsproject a.s.r. Vitality. In de winter is er een piek; dan geef ik ook nog ski- en snowboardcommentaar voor Eurosport en presenteer ik af en toe. Erg leuk!


Dat neemt niet weg dat ik nooit meer in de sneeuw te vinden ben. Wintersporten is iets dat ik tijdens mijn snowboardcarrière nooit deed, maar nu op probeer te pakken. Nee, ik ga dan niet snowboarden, maar heerlijk skiën en langlaufen. Daar zit voor mij een nieuwe uitdaging. Waar ik graag heen ga? De Dolomieten zou ik iedereen aanraden, van ervaren wintersporters tot mensen die niet de piste op gaan. Ik houd persoonlijk van de kleinere, charmante gebieden met de juiste combinatie van sfeer, goed eten, fijne cultuur en natuurlijk een dikke laag sneeuw!


Nicolien Sauerbreij, oud-Snowboardster

Delen

Journalist

Related articles