European Media Partner

Nederlanders massaal aan de bitcoin met BLOX

Voor veel mensen was het investeren in bitcoin tot voor kort nog een brug te ver. De technische kennis die vereist was wierp een hoge drempel op. Bitcoin kent namelijk geen centrale instelling of bank waar het geld staat. Wanneer men bijvoorbeeld het wachtwoord vergat kon er ook geen toegang meer worden verkregen tot de bitcoins.

De interesse was wel aanwezig maar men had niet de juiste tools tot de beschikking om er serieus mee aan de slag te gaan.


Davy Stevens, oprichter van BLOX


“Met deze wetenschap, en het feit dat tegenwoordig alles via de mobiele telefoon gaat, besloten wij een mobiele app te gaan ontwikkelen waar wij de bitcoins kunnen opslaan voor de klanten”, vertelt Davy Stevens, oprichter van BLOX. “Zo gezegd, zo gedaan. Met de mobiele app van BLOX is het een fluitje van een cent om bitcoins te kopen. Je maakt een account aan, stort geld via iDEAL, koopt direct je favoriete cryptocurrencies  en deze worden aan je persoonlijke wallet toegevoegd die wij in de app beheren. Volgens velen de makkelijkste manier om bitcoins te kopen.”


“Het geld op de bankrekeningen is bij wijze van aan het verdampen.”


Stijging Bitcoinkoers

Bitcoins zijn altijd al volatiel geweest. Stevens: “Dit zorgde ervoor dat veel mensen ver van de bitcoins bleven, maar dat is nergens voor nodig. In plaats van naar de toppen van de koers te kijken zou men zich moeten focussen op de bodems. Die laagste prijs die Bitcoin in een jaar aantikt ligt namelijk steeds hoger. Hieruit kunnen we afleiden dan er een steeds breder fundament onder de bekendste cryptocurrency ligt.Deze stijging, en zeker de enorme stijging van dit jaar, is gekomen door het bijdrukken van geld door de banken om de lockdowns te kunnen bekostigen als gevolg van de coronacrisis. Door het bijdrukken van geld wordt de euro minder waard, omdat het geld minder schaars is geworden. Tegelijkertijd hebben we te maken met negatieve spaarrentes. Het geld op de bankrekeningen is bij wijze van aan het verdampen. Iedereen die dit beseft en het geld niet meer bij de banken wilt hebben gaat opzoek naar iets anders. Men kan bijvoorbeeld aandelen kopen, goud kopen of investeren in vastgoed. In tijden van inflatie zullen mensen dus hun toevlucht gaan zoeken in assets die niet kunnen worden bijgedrukt.”


Best presterende asset

Van de twaalf jaar dat de bitcoin actief is, is het   tien jaar de best presterende asset geweest, aldus Stevens. “De bitcoin wordt nu in het rijtje geduwd van aandelen, goud en vastgoed en dat is niet voor niets. Het presteert dus jaar na jaar heel goed en omdat het nog een jonge asset is heeft het daardoor ook nog enorme groeipotentie. De voorspellingen geven dan ook aan dat de bitcoin mogelijk  groter dan goud gaat worden. Over een langere termijn  is dan ook gebleken dat bitcoins een goede investering blijken te zijn. Al helemaal wanneer je een bepaald bedrag in bitcoins wilt investeren en dit vervolgens in kleinere stukken hakt door bijvoorbeeld iedere maandag duizend euro’s in bitcoins te investeren gedurende een periode van tien weken. Zo vermijd je de grillen van de dag en behaal je aan het einde van die periode alsnog een mooie positie.”


“In plaats van naar de toppen van de koers te kijken zou men zich moeten focussen op de bodems. Die laagste prijs die Bitcoin in een jaar aantikt ligt namelijk steeds hoger.”


Interessante optie

Het is evident dat ons geld op de bank momenteel aan het verdampen is, besluit Stevens. Inflatie vind je niet alleen terug in het boodschappenmandje maar in alles wat men wilt kopen. Met de euro’s op de bankrekening holt op dit moment onze koopkracht achteruit. Voor veel mensen is het kopen van goud geen optie omdat het goud vervolgens in een kluis moet. En de aandelen staan  op dit moment op recordhoogtes waardoor dit voor veel mensen geen interessante optie meer is. Ten slotte zijn de huizenprijzen enorm hoog en heb je tonnen nodig om in vastgoed  te kunnen investeren. Voor veel mensen met een beetje geld is de bitcoin dus een hele interessante optie. En het feit dat het te moeilijk was om hier in te beleggen is niet meer aan de orde met onze app. Iedere Nederlander kan aan de bitcoin met BLOX! 


Ga voor meer informatie naar weareblox.com/nl-nl 


Delen

Journalist

Related articles