European Media Partner

Nederland Designland

De verpakkingsmarkt ontwikkelt zich volop. Twee jaar geleden, in 2018, vond de laatste editie plaats van Packaging Innovations en sindsdien is er een hoop veranderd. Op Packaging Innovations wordt je op de hoogte gebracht van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van verpakkingsdesign en - oplossingen. Op 18 en 19 november 2020, is het weer zo ver. Brandowners, marketeers, inkopers en merkeigenaren en overige verpakkingsprofessionals krijgen in twee dagen inzage in de ontwikkelingen in de  wereld van verpakkingen. In 2018 is na afloop van de co-located editie met Empack in de Jaarbeurs Utrecht uitvoerig onderzoek gedaan en daaruit is gebleken dat een terugkeer naar de creatieve broedplaats van Nederland- Amsterdam, in het Taets Art & Event Park- beter aansluit bij de exposanten en bezoekers. Welkom in de experimentele omgeving voor primaire verpakkingsoplossingen. 

Volgens Rowdy van den Nieuwenhuizen, marketing event manager bij Easyfairs, een goede ontwikkeling. “Packaging Innovations is altijd al een high-end event geweest met een exclusieve uitstraling. Voor zowel Empack als Packaging Innovations was het leerzaam om deze in 2018 co-located in Jaarbeurs Utrecht te organiseren en heeft ons des te meer inzage gegeven in beide bezoekersdoelgroepen en behoeftes. Dit jaar spelen we met het thema ‘welcome to our lab’ meer dan ooit in op innovatieve oplossingen en nodigen bezoekers dan ook van harte uit om verpakkingsproblemen kenbaar te maken. Hier hebben wij meer ruimte voor gecreëerd op het event. Bezoekers kunnen, op meerdere plekken en meerdere momenten, verpakkingsissues onder de aandacht brengen onsite. Zo maken we het niet alleen attractiever voor de bezoeker, maar ook relevanter. Hoe we dit exact gaan uitwerken, houden we nog even geheim.”


Packaging design in de spotlight 

De Pentawards, ook wel de Oscars van de verpakkingsindustrie genoemd, zijn opnieuw aanwezig op Packaging Innovations. “Hier zijn we enorm trots op. Jaarlijks krijgen design bureaus en brands de kans hun unieke of exclusieve verpakkingsdesigns in te sturen naar de Pentawards jury. Wij reiken de prijzen hier niet uit, maar besteden er aandacht aan voor onze exposanten. Nederland loopt qua verpakkingsdesign voorop in de industrie en het afgelopen jaar waren er maar liefst 22 Nederlandse prijswinnaars, van brons tot goud! Dat is echt een uniek aantal voor ons kikkerlandje, maar ik ben ervan overtuigd dat we nog meer waardering verdienen. Het is voor de bezoekers interessant om ideeën en ervaringen uit te wisselen met deelnemers en winnaars van de Pentawards, die deels ook exposant zijn op Packaging Innovations. Als kers op de taart mag dan een exclusieve Pentawards conference op 18 en 19 november niet ontbreken.”


Nieuwe invalshoeken in de primaire verpakking

In de toekomst van de verpakkingsindustrie ziet Van den Nieuwenhuizen ruimte voor een aantal nieuwe invalshoeken. “Het is algemeen bekend dat we door het Plastic Pact en nieuwe wetgeving mee moeten met de tijd. We kunnen er niet meer om heen dat plastic een big thing is. Vooral belangrijk is dat er een verandering van mindset moet plaatsvinden. Daarnaast heeft de jongere generatie de toekomst, dus het bieden van een platform aan de volgende generatie is dan ook van groot belang. Startups die met goede ideeën komen, stimuleren wij van harte om zichzelf tijdens ons event te presenteren, daar wij een belangrijke rol in spelen door hen in contact te laten komen met interessante bezoekers, die tot nieuwe samenwerkingen kunnen leiden. Waarom? De nieuwe generatie brengt vaak een nieuw geluid en kan op interactieve wijze inspelen op innovatieve oplossingen voor de verpakkingsindustrie.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles