European Media Partner

Mobiliteitshubs houden de stad toegankelijk en leefbaar

Zestig procent van de Nederlanders woont in een stad en dat aantal blijft maar groeien. Dat vraagt om een andere inrichting van onze steden, en daarmee om andere mobiliteitsoplossingen. Waaronder bijvoorbeeld mobiliteitshubs.

Vervoersmiddelen als lopen, fietsen en het openbaar vervoer leveren ene bijdrage aan de leefbaarheid, bereikbaarheid en duurzaamheid van wijken en steden. Toch kiezen veel mensen momenteel nog voor de auto. Om andere vervoersvormen te stimuleren kunnen mobiliteitshubs een uitkomt bieden. Zo’n hub is een hoogwaardige, fysieke locatie waar een gevarieerd aanbod van duurzame en actieve vervoersmiddelen gecombineerd worden met een fijne manier van verblijven. Mensen hebben hier de mogelijkheid om over te stappen van de auto op een duurzamere manier van mobiliteit zoals het OV of de fiets. Ze zorgen voor een goede verbinding tussen de stad en de regio daaromheen.


Een goed voorbeeld hiervan, zo meldt Verkeersnet.nl, is het Transferium in Hoogkerk. Dit is niet enkel een simpele parkeerplaats, maar echt een hub waarbij met het ontwerp, de belichting en het kleurgebruik echt geprobeerd is om er een aantrekkelijke plek van te maken. Daarnaast wil je er volgens Verkeersnet.nl ook nog voor zorgen dat er op zo’n hub andere voorzieningen aanwezig zijn. Denk aan horeca, vergaderruimtes, pakketpunten en dergelijke. Zo zorg je voor een aantrekkelijke plek waardoor men echt verleid wordt om de auto te parkeren en met ander vervoer verder te reizen.


Daarnaast gaat zo’n mobiliteitshub ook om slimme en nieuwe mobiliteit, denk bijvoorbeeld aan elektrisch vervoer een deelauto’s, maar ook Mobility as a Service. Op een mobiliteitshub kan je op basis van de reis die je gaat maken een vervoersmiddel kiezen dat op dat moment het beste aansluit bij jouw wensen als reiziger, zo stelt Crow.nl. Omdat een mobiliteitshub een prettige plek is om te verblijven is de overstap, die nu door velen als onprettig wordt ervaren, een stuk aantrekkelijker gemaakt.


Uiteindelijk zorgt het gebruik van mobiliteitshubs voor een meer leefbare stad, omdat men op een mobiliteitshub de keuze kan maken voor schoner vervoer. Daarnaast legt de mobiliteitsbehoefte momenteel ook een grote claim op de openbare ruimte. Parkeerplaatsen nemen inmiddels al gauw zo’n twaalf vierkante meter in beslag. De gemiddelde personenauto staat daarnaast zo’n negentig procent van de tijd stil, zo stelt onder andere de ANWB. Die ruimte kunnen we dus goed gebruiken voor bijvoorbeeld groenvoorzieningen, wonen of recreatie. Mobiliteitshubs kunnen ervoor zorgen dat mobiliteit deze ruimte niet in de stad, maar net daarbuiten gaat innemen.


Om uiteindelijk tot deze hubs te komen is samenwerking van groot belang, stelt Crow.nl. Door samenwerking te realiseren tussen stakeholders, overheden en marktpartijen, maar ook tussen beleidsvelden als ruimte en mobiliteit kunnen we tot een nieuwe, werkende aanpak komen om mobiliteitshubs te realiseren en de stad toegankelijk én leefbaar te houden.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles