European Media Partner

Mobiliteit van de toekomst

Drukke stadskernen, een groeiend tekort aan parkeerplaatsen, auto’s die verbannen worden uit de binnensteden. Hoe houden we onze woonomgeving bereikbaar en voorkomen we dat deze dichtslibt? Met de huidige gezondheidscrisis en groeiende zorgen over het klimaat komt de e-bike naar voren als een aantrekkelijk onderdeel van de oplossing. Ook fietsproducenten willen met een volledig nieuw en uitgebreid assortiment aan e-bikes bijdragen aan de omslag naar duurzame mobiliteit en een gezond leven.

E-bikes zijn een perfecte vervanging voor de aloude stadsfiets en geschikt voor forensen, om boodschappen te doen of in de vrije tijd eropuit te trekken. En bovendien met dat heerlijke gevoel alsof je altijd de wind in de rug hebt. Onlangs nam ook het Duitse online fietsmerk Canyon, bekend om haar sportieve fietsen, met Mathieu van der Poel als belangrijke vaandeldrager, zijn eerste stappen in de e-bike markt.


De lichte e-bike modellen zijn elegant ontworpen met een ééndelige cockpit – het stuur en de stuurpen als één geheel – en geïntegreerde verlichting. Canyon biedt hiermee de elektrische stadsfiets bij uitstek: kwalitatieve onderdelen in een lichtgewicht frame met elektrische ondersteuning door een Fazua Evation motor. Om het gebruiksgemak te garanderen voor zowel vrouw als man werden twee frames ontwikkeld. Eentje met een verlaagde instap en een meer klassieke variant met een rechte bovenbuis.


Ook wordt er een e-bike aangeboden die topfunctionaliteit en kwaliteit biedt in combinatie met een modern en eigentijds frame van carbon. Het resultaat is een fiets als geen ander. De cockpit integreert heldere verlichting, geintegreerde remhendels, ergonomische handgrepen en een geintegreerde display. Naadloos, zonder zichtbare kabels. Met de krachtige Bosch-motor en het automatisch schakelende achternaaf krijg je een fiets die alles afvinkt wat betreft functionaliteit, met behoud van een elegant ontwerp. 


Verlichting, een slot, rekjes, manden, spatborden, een navigatiedisplay, een krachtige accu en dus zelfs automatisch schakelen, het komt allemaal standaard mee of is eenvoudig en onopvallend aan de fiets toe te voegen. Het maakt deze e-bikes de ultieme keuze voor stadsbewoners die op zoek zijn naar de hoogste kwaliteit én de leukste rijervaring, gekoppeld aan een gezonde levensstijl. 


Met deze twee nieuwe e-bikes zet Canyon al een grote stap richting de mobiliteit van de toekomst, maar wie weet waar het eindigt? Er ligt namelijk ook een futuristisch prototype klaar dat zij zien als het vervoersmiddel van de toekomst. Het houdt het midden tussen een fiets en een wagen en zou in de toekomst het onderscheid tussen beiden kunnen doen vervagen.

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles