European Media Partner

MindYourPass maakt alle wachtwoorden in jouw organisatie veilig

“Dit is geen papieren veiligheid maar veiligheid die afgedwongen wordt”, vertelt Merijn de Jonge, Founder & CEO van MindYourPass. “Met onze oplossing hebben mensen nog maar één, makkelijk-te-onthouden wachtwoord nodig om veilig in te loggen. MindYourPass berekent hieruit een supersterk wachtwoord dat uniek is voor elk account. Met onze Wachtwoord Firewall kunnen deze sterke wachtwoorden organisatie-breed worden afgedwongen op elke site of online applicatie!” 

MindYourPass is een gepatenteerde, Nederlandse cybersecurityoplossing dat een unieke combinatie maakt van veiligheid, gemak en privacy. Hierdoor maakt MindYourPass het gebruik van wachtwoorden makkelijk, verhoogt het de veiligheid van organisaties én biedt het optimale privacybescherming.


MindYourPass werkt overal

MindYourPass bouwt voort op bestaande wachtwoord infrastructuur en werkt daarom overal. De Jonge: “In plaats van wachtwoorden af te zweren omarmen wij ze juist. De zwakke schakel, de mens, vervangen we door een algoritme waardoor de kwaliteit van wachtwoorden is gegarandeerd”. Zo kan elk (online) account eenvoudig veilig worden gemaakt. De implementatie is eenvoudig en voordelig: de IT-infrastructuur blijft hetzelfde, er zijn geen investeringen in hardware nodig en het is niet nodig om applicaties aan te sluiten of te integreren. MindYourPass kan gecombineerd worden met bestaande oplossingen (zoals MFA en SSO). Hierdoor behouden eerdere investeringen hun waarde.


Auditbare online veiligheid

“Met MindYourPass bied je je medewerkers niet alleen een makkelijke manier om veilige wachtwoorden te gebruiken”, gaat De Jonge verder. “Je krijgt ook de mogelijkheid om de kwaliteit van wachtwoorden te monitoren en, indien nodig of gewenst, kun je overal sterke wachtwoorden afdwingen. Op die manier is de kwaliteit van alle wachtwoorden in een organisatie af te dwingen. Hierdoor is het eindelijk mogelijk om erop toe te zien dat de (vaak) papieren instructies over het gebruik van goede wachtwoorden nageleefd worden. Dit levert een aantoonbare verbetering op van de cyberveiligheid van de organisatie. MindYourPass maakt deze verbetering meetbaar en zichtbaar zodat de organisatie hierop succesvol geaudit kan worden.”


Privacy by design

“Privacy staat bij ons voorop”, vertelt De Jonge. “Onze gebruikers zijn anoniem en door wachtwoorden te generen en niet op te slaan wordt er geen gebruik gemaakt van een kluis met wachtwoorden met bijbehorende privacy en veiligheidsrisico’s”. De Jonge: “In het geval van een cyber incident in een organisatie kan de privacy op de werkcomputer tijdelijk worden opgeheven ten gunste van een incident onderzoek. Op deze manier fungeert MindYourPass als een AVG-instrument. Na het onderzoek wordt de privacy weer geheel hersteld.”


Een oplossing voor iedereen

MindYourPass maakt veilig inloggen kinderlijk eenvoudig, veilig én privacy vriendelijk. Bovendien is MindYourPass gratis voor privégebruik. Hierdoor is het een oplossing die zowel op kantoor als thuis gebruikt kan worden. “Door MindYourPass gratis aan te bieden kan iedereen beschikken over veilige wachtwoorden. Bovendien helpt het om organisaties veilig te maken wanneer medewerkers ook privé sterke wachtwoorden gaan gebruiken”, legt De Jonge uit. MindYourPass werkt als browser extensie in alle bekende web-browsers en als app op iOS en Android. Ook is er een web-only versie beschikbaar waarvoor geen software installatie nodig


MindYourPass is een oplossing voor elke organisatie, ongeacht bedrijfstak of organisatiegrootte.  “Op dit moment zijn we erg actief in de overheidsmarkt”, aldus De Jonge. “Samen met Centric bedienen we de decentrale overheid. Centric zag als geen ander het probleem rondom wachtwoorden en samen met hen zijn we in staat om op een heel korte termijn organisaties en medewerkers veiliger én gemakkelijker te laten werken.”


Ga voor meer informatie naar mindyourpass.io

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles