European Media Partner

Met Innocubes versnelt YES!Delft corporate innovatie

Tech incubator YES!Delft werd in 2005 opgericht met het doel om kennis van de TU Delft naar de markt te brengen. YES!Delft doet dit door versnelt innovatieve ideeën en technologieën om te zetten naar succesvolle bedrijven, door middel van startup programma’s en diensten. Deze bewezen doeltreffende aanpak heeft er onder andere toe geleid dat ook de Erasmus Universiteit Rotterdam dit jaar toe is getreden als grootaandeelhouder van YES!Delft. Daarbij is de broedplaats van technologische innovaties zich de afgelopen drie jaar ook steeds meer gaan ontwikkelen op het gebied van corporate innovatie, waaruit de dienst Innocubes is ontstaan. 

“Met de unieke services van Innocubes ondersteunen wij bedrijven in het bouwen en starten van hun innovatiemotor”, vertelt Sunny de Roo, Business Development Director bij YES!Delft. “Daarbij ligt de focus op drie pijlers. De eerste pijler richt zich op het definiëren en executeren van een innovatiestrategie door middel van Board Sessions en Masterclasses. Bij de tweede pijler ligt de focus op het scouten van ideeën en technologieën, die vervolgens worden verbonden aan corporate uitdagingen. Denk hierbij aan Hackathons of Challenges. De laatste pijler richt zich op het bouwen van nieuwe innovatieve oplossingen. Hiervoor hebben wij de diensten TechLab en YES!Ventures opgezet.”
“TechLab en YES!Ventures zijn twee unieke diensten waarmee we instaat zijn om specifieke oplossingen en nieuwe startups voor corporates te bouwen”, stelt Sunny. “Zo hebben we voor Schenkeveld, een tomatenkwekerij, een prototype gebouwd voor het afvalprobleem waar de kwekerij mee zat. Het is moeilijk mensen op te leiden om de juiste, rijpe tomaat te plukken, waardoor zij veel afval creëren. Het team van Innocubes is daarom samen met een aantal startups uit het YES!Delft ecosysteem begonnen met het bouwen van een technologie die precies de juiste rijpheid van tomaten kan meten en kan aangeven wanneer die geplukt kunnen worden. Zo kan iedereen de juiste tomaten plukken en hoeft er minder weggegooid te worden.”


De diensten die Innocubes aanbiedt zullen altijd maatwerk blijven, gezien geen enkele uitdaging hetzelfde is. “Wij kunnen ons altijd richten op waardecreatie, daar waar wij als non-profit organisatie geen winstoogmerk hebben. Door te focussen op innovatie, technologie en impact en daarbij samen tot oplossingen te komen, zorgt Innocubes ervoor dat bedrijven kunnen groeien en floreren, ook in de toekomst.”

Delen

Journalist

Féline van der Linde

Related articles