European Media Partner

Met factoring weet je hoe je ervoor staat

Stel je hebt een onderneming en je krijgt een opdracht om werkzaamheden uit te voeren. Na afloop van de diensten stuur je een rekening, maar dan duurt het vervolgens nog een week of drie, vier tot je je geld op je rekening hebt. Met factoring wordt dat een stuk gemakkelijker gemaakt.

“Zeker in de huidige tijd, waarin betalingstermijnen vaak opgeschort worden, kan factoring een uitkomst bieden”, vertelt Youri van Veldhoven, directeur van Fiz Factoring & Incasso. “Met factoring beschik je gelijk na het uitvoeren van de opdracht over je geld. Het factoringsbureau financiert de nota’s die je verzendt, waardoor je direct over liquiditeit beschikt.”


Natuurlijk gelden daarvoor wel enkele acceptatiecriteria. “We kijken vooraf naar de kredietwaardigheid en het betalingsverleden van de partij waarvoor je de opdracht gaat doen”, stelt van Veldhoven. “Dat biedt niet alleen ons meer zekerheid, maar ook onze klanten. Je weet dan immers al of de partij überhaupt in staat is om te betalen en ook daadwerkelijk van plan is dit te gaan doen. Daardoor kan je er zeker van zijn dat je rekening ook betaald zal worden.”


Echter, ondernemers zijn bij factoring toch bang dat dit ten koste zal gaan van hun klantrelaties. Niet nodig, vertelt Van Veldhoven. “Het contact met de klant blijft volledig in handen van de debiteur, er wordt enkel op de factuur aangegeven dat je gebruik maakt van factoring. Dat laat zien dat je je zaken goed voor elkaar hebt en dat je voorbereid bent op eventuele risico’s. Daarnaast wordt er echt gefocust op het innen van het geld op een verantwoorde manier, want je wilt je klant natuurlijk niet kwijt.”


Als laatste maakt factoring het volgens Van Veldhoven ook gewoon makkelijker voor de debiteur. “Wij koppelen de rekeningen bijvoorbeeld aan onze software, waardoor het gelijk in de software te zien is als een partij zijn rekening betaald heeft. De ondernemer kan hierdoor real time controleren welke betalingen er voldaan zijn. Dat is zeker in de huidige tijd heel belangrijk. Je wilt continu weten hoe je ervoor staat.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles