European Media Partner

Mensen zijn dol op buitenleven

Het ervaren van de natuurlijke omgeving is echt iets van nu. Mensen voelen zich uiterst prettig met zicht op buiten. Maar zoals dat gaat met sommige trends, valt er echter geen afdoende antwoord te vinden op de vraag hoe die trend is ontstaan. Wellicht dat die belangstelling voor de natuur van doen heeft met het onthaasten in de dagelijkse drukte. “Natuur en het buitenleven sluiten natuurlijk ook perfect aan op de actuele gezondheidstrend. Mensen voelen zich content met zicht op groen en blauwe lucht”, stelt directeur Albert van de Breevaart van Metulara vast. Zijn bedrijf maakt tuinkamers, opvouwbare balkon- en terrasbeglazing en windschermen op maat.

Binnen zitten en toch buiten. Dat is eigenlijk wat we nastreven. We hebben geen klimaat  waarin we het hele jaar op het terras kunnen verblijven. Een glasoplossing biedt die mogelijkheid wel, terwijl gebruikers dan direct in contact staan met buiten. “Glasbeschermingen kunnen er ook voor zorgen dat het geluidsvolume van buitenaf vermindert. Zeker in de drukte van de stad kan dat natuurlijk een wens zijn van gebruikers.”

De stad. Hij stipt het al even aan. Zien we deze buitentrend nu vooral op het platteland, of leggen ook stadsbewoners deze voorkeur aan de dag? Zeker ook die laatste categorie, benadrukt Van de Breevaart. “Ook bewoners van appartementen hebben behoefte om in contact te staan met de natuur om hen heen. Er is dan misschien niet letterlijk contact met het groen in hun eigen tuin, maar wel met de natuurlijke omgeving, met buiten.”

Delen

Journalist

Hugo Schrameyer

Related articles