European Media Partner
Meer variatie voor mannen in haar- en baardtrends 2019 LEVENSSTIJL

Meer variatie voor mannen in haar- en baardtrends 2019

Aan variatie geen tekort in de mannen haar- en baardtrends van 2019. Kapsels uiten zich in lange bobs, korte kapsels met textuur, korte pony’s of helemaal opgeschoren. De baard oogt net zo gewaagd met looks die terugblikken naar de negentiende eeuw, opvallende snorren maar ook stoppelbaarden in verschillende lengtes. Mannen mogen dit jaar ruim uitpakken.

De Beatles hebben in de jaren zestig al de toon gezet, maar de pony look is in 2019 helemaal terug van weggeweest. Hoewel de mannelijke pony nog in de categorie ‘gedurfde look’ staat, valt er niets te vrezen. Bevalt de look toch niet? Dan haal je het net zo gemakkelijk weer naar achteren. 


Wie niet te veel tijd wilt besteden aan zijn haar, kiest een kort en strak mannenkapsel of het volledig opgeschoren kapsel. Het korte kapsel heeft korte zijkanten en een korte achterkant, met een lengte bovenop die bij je stijl past. Het volledig opgeschoren kapsel is ideaal voor de zomer en als je zo min mogelijk wilt doen aan je haar. Belangrijk is dat de contouren strak zijn. Met een matte pommade geef je het een natuurlijke glans.


De textured crop is een goed alternatief voor het korte kapsel. Dit kapsel vereist ook een minimale styling, maar oogt speelser. De zijkanten en de achterkant zijn korter geknipt of opgeschoren en het accent ligt op het haar bovenop, dat vaak een beetje warrig naar voren toe wordt gestyled met clay. 


Een andere look waar ‘messy’ het sleutelwoord is, is de ‘messy man bob’. Voor Johnny Depp niets nieuws, maar toch een grote trend in 2019. Laagjes en een lengte die niet voorbij de schouders gaat, waarbij verzorging met shampoo en een conditioner wordt aangeraden. Een zeezout spray creëert de bijbehorende ‘messy’ look. 


Hoewel de kapsels dus wat warriger mogen, staat bij de baard anno 2019 netheid en een goede verzorging centraal. Zo is er baardzeep, -balsem, - wax, – conditioner en after shave. Daarnaast is baardolie essentieel voor de hydratatie van de huid, waardoor jeuk en irritaties verdwijnen en de baard extra glans krijgt. Met een baardkam verdeel je de balsem en olie en stimuleer je de haarzakjes zodat de haren sneller groeien. 


Zeker bij de ‘volle baard’ trend en de ‘imperial baard’ trend, komt zo’n verzorging van pas. De volle baard, een klassieke manier om een baard te groeien, is er één die met zowel kort als lang haar gedragen wordt en na vier weken goed onderhouden moet worden. De ‘imperial baard’, oftewel, de keizerlijke baard, is voor de geduldige man weggelegd. Deze look groeit in minimaal zes maanden, maar heeft minder onderhoud nodig. De vorm is ovaal, rechthoekig en is te vergelijken met de stijl uit de negentiende eeuw, waar de trend ook zijn naam aan te danken heeft. 


Daarnaast krijgt de snor ook meer podiumruimte, want hij mag langer en opvallender. De Van Dyke snit is hiervoor een geschikte trend. De look bestaat uit een combinatie van sik en snor, waar de kaaklijn vrij is gelaten. Een artistieke draai geef je eraan wanneer je de baard puntiger maakt en de snor in een ‘anker’ vorm knipt. 


Een laatste baardtrend is er één die Amerikaans acteur Robert Downey Jr. al lange tijd eigen heeft gemaakt, namelijk de ‘Balbo’ ringbaard, bestaande uit een sik en een snor. Deze groeit binnen twee tot drie maanden en wordt netjes in lijn geknipt of wat nonchalanter. Toch is naast alle gewaagde looks, ook de befaamde en klassieke stoppelbaard nog altijd trending. Een uitkomst, voor wie niet te veel tijd wilt besteden aan de baard. 

Delen

Journalist

Esra Buke

Related articles