European Media Partner

Meer ruimte nodig voor je onderneming? Denk dan eens na over een garagebox.

Ben je onlangs je eigen webshop gestart? Of timmer je sinds kort aan de weg met je eigen onderneming? Dan kan het zo maar zijn dat je nog geen eigen bedrijfsruimte hebt en de spullen van je onderneming bijvoorbeeld op je eigen zolderkamer staan of op de keukentafel liggen. 

Heb je thuis te weinig ruimte of vind je het een prettig idee dat je spullen veilig opgeborgen zijn? Dan is het wellicht een goed idee om een garagebox dicht bij huis te huren of te kopen. Zo heb je een veelzijdige en vooral veilige (werk)plek voor je onderneming, waar je 24/7 een toegang toe hebt. Bovendien zijn er sanitaire voorzieningen aanwezig, krijg je je eigen postadres met brievenbus, vindt er onderhoud aan de boxen plaats en wordt er ook nog eens een oogje in het zeil gehouden. De boxen zijn dus van alle gemakken voorzien en hebben ook nog eens een BORG-2 certificering. De waardevolle spullen die je in de box legt zijn dus goed beschermd tegen kwaadwillenden en is toegang alleen mogelijk met een persoonlijke keytag. De videocamera’s houden 24 uur per dag in de gaten wie er in en bij de boxen komt en zo kun je dus met een gerust hart alle spullen en materialen kwijt die je maar wilt. 


Dat was ook voor Jeroen één van de redenen om een garagebox te huren voor zijn onderneming. “In 2005 begon ik voor mijzelf als schilder. Ik vind echt alles leuk aan mijn werk. Met name de dingen op mijn eigen manier doen en dat je bij heel veel verschillende mensen over de vloer komt.” Jeroen huurt een garagebox via Garagepark in Haarlem op de eerste verdieping van Garagepark. “Dat bevalt mij prima. De box is een mooie plek om mijn ladders en materialen veilig op te bergen. Het halen en brengen van mijn spullen gaat ook heel gemakkelijk. Met een winkelkar vervoer ik alles en die rij ik vervolgens naar de ruime goederenlift in het trappenhuis.” Hiervoor had Jeroen een eigen box, maar het huren van een box bevalt hem heel goed. “Je bent veel flexibeler en alles is heel goed geregeld. Van onderhoud tot aan de beveiliging van mijn spullen. En de box is ook nog eens heel dicht bij mijn huis.” 


Voor oud-schaatser en Nederlands kampioen Ronald van Slooten was de zeer korte afstand tussen huis en garagebox ook één van de voordelen om een box te huren voor zijn onderneming. Toen ruim tien jaar geleden bleek dat hij de stap naar het topschaatsen niet kon maken besloot hij het roer om te gaan gooien. Hij behaalde zijn diploma ‘Vakbekwaam Hovenier’ en inmiddels staat Ronald aan het hoofd van een goedlopend hoveniersbedrijf in het Gooi. “Ik merkte dat ik niet elke keer mijn werk ‘mee naar huis’ wilde nemen. Zo kwam ik uiteindelijk bij een garagebox terecht en dat bleek de ideale opslagplaats te zijn voor mijn ‘troep’. Wanneer ik klaar ben met mijn werk breng ik het gereedschap dat ik niet nodig heb de volgende dag naar de opslagplaats. Zo houd ik werk en privé goed gescheiden, blijft mijn aanhanger netjes en overzichtelijk én staan mijn spullen veilig opgeborgen.”


Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles