European Media Partner

Luxe vakantiewoningen zijn een waardevaste en rendabele investering

Als er één ding duidelijk is geworden door de coronacrisis, dan is het wel dat onverwachte gebeurtenissen grote economische gevolgen kunnen hebben. Als je je geld investeert in recreatievastgoed kan dit financiële zekerheid bieden in verder zo onzekere tijden.

Als je besluit te gaan investeren in een tweede huis, dan moet je eerst een keuze maken uit verschillende projecten in binnen- en buitenland.

Als je je vermogen op de bank zet, moet je daar bij sommige banken zelfs al rente over betalen. “Dat voelt niet goed”, stelt Hans van der Mijl, directeur van Kontour Vastgoed BV. “Dat vermogen wil je juist veiligstellen en laten groeien. Investeren in recreatievastgoed is een goede manier om dat te doen.”


Luxe vakantiewoningen zijn namelijk waardevast. “Je koopt een woning om deze vervolgens te verhuren of er zelf vakantie in te vieren”, vertelt Van der Mijl. De meeste eigenaren gaan voor professionele verhuur met een beperkt eigen gebruik. Eigenaren kunnen hierbij een rendement ontvangen van circa 5% netto en dan hebben we de waardestijging van het onroerend goed zelf nog niet eens meegerekend. Daarnaast voelt het goed dat je een fijne vakantiewoning hebt waar je naartoe kan gaan als je er even tussenuit wilt.”


Op de recreatiewoningmarkt bepaalt de koper wat zijn of haar standaard is. “Dat is natuurlijk enorm aantrekkelijk voor de koper want dan wordt het ook echt een tweede thuis”, stelt Van der Mijl. “Als je een wellness in huis wilt, of een sauna, dan is dat bij vakantiewoningen vaak een mogelijkheid, terwijl je dat in je eigen huis niet zo gauw zou aanleggen. Een vakantiewoning wordt hiervan ook nog eens aantrekkelijker voor de verhuur.”


Als je besluit te gaan investeren in een tweede huis, dan moet je eerst een keuze maken uit verschillende projecten in binnen- en buitenland. Belangrijk is dat je weet hoe de huizen gerealiseerd worden, wie de ontwikkelaar is en hoe het verhuur van de woning geregeld wordt, aldus Recreatiewoing.nl. “Er zijn organisaties die de verhuur en het onderhoud van de woningen volledig uit handen van de eigenaar nemen”, vertelt Van der Mijl. “Dat betekent dat je er zelf weinig werk aan hebt, maar je wel een aantrekkelijk rendement kan behalen.”


Niet alleen Nederland is een interessante bestemming voor een tweede woning, ook Oostenrijk kan volgens Van der Mijl heel interessant zijn. “Al onze recreatiewoningen staan in prachtige natuurgebieden, dichtbij de voorzieningen en activiteiten. Ze voegen echt iets toe aan het recreatief verblijven op die locatie en een maximaal rendement. Nederland is natuurlijk lekker dichtbij en zeker in de huidige tijd kiest men daar steeds vaker voor”, aldus Van der Mijl. “Aan de andere kant is Oostenrijk zeer interessant omdat ook dat land het gehele jaar door te bezoeken is. Een aangename bijkomstigheid is dat je bezit in Oostenrijk wordt vrijgesteld van de vermogensrendementsheffing wat al snel oploopt van 1,2% naar 2% voordeel. Daarnaast is Oostenrijk ook een heel gastvrij land en in een dag te bereiken met de eigen auto.”  


Mensen zullen altijd op vakantie gaan, waardoor recreatievastgoed een stabiele investering is, aldus Van der Mijl. “En je investering gaat nooit verloren, omdat de recreatievilla of appartement altijd een marktconforme waarde zal behouden.”

Delen

Journalist

Marjon Kruize

Related articles