European Media Partner

Logistieke sector laat nog digitale kansen liggen

Bijna alle bedrijven in de transport- en logistieke sector (95%) weten de kansen en voordelen van digitalisering in de supply chain onvoldoende te benutten. Toch beseffen acht van de tien bedrijven tegelijkertijd dat digitalisering kostenvoordeel en verbeterde winstgevendheid kan opleveren. Dat blijkt uit een onderzoek dat door de Iharrington Group is uitgevoerd in opdracht van DHL Supply Chain.

Er bestaat dus een soort van tweestrijdigheid in de markt. De voordelen van nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie, blockchain en big data zijn wel degelijk bekend, maar worden nog amper ingezet. Dat heeft vooral te maken met de tijd die nodig is voor implementatie. En dat is, op z’n zachtst gezegd, een gemiste kans, vindt Lisa Harrington, president van de Iharrington Group. Een doelgerichte strategie voor digitalisering kan nu al voordeel opleveren door er ervaringen mee op te doen. Zo kun je met nieuwe technologieën concurrentie zelfs voorblijven.


Toch valt tegelijkertijd te constateren dat er net zo goed bedrijven zijn die al wel experimenteren, maar dat heeft dan vooral van doen met informatie- of analyse-oplossingen. Digitalisering van fysieke toepassingen loopt duidelijk achter.

Delen

Journalist

Hugo Schrameyer

Related articles