European Media Partner

Lekker slapen voor een goede gezondheid

3 vragen aan… Marcel Plettenburg, Key Accountmanager Benelux bij TEMPUR®


Eind jaren zeventig hebben NASA wetenschappers een uniek materiaal uitgevonden, wat later traagschuim werd genoemd, dat de G-krachten absorbeert tijdens ruimtevluchten. Wat begon als een drukverlagend en comfort oplossing voor astronauten van de NASA is nu voor elk type slaper een manier om uitgerust aan de dag te beginnen. Een goede nachtrust is namelijk naast een gezonde levensstijl belangrijk voor onze gezondheid. 


Wat doet een goed bed met je?

“Een goed matras en kussen die de druk op je lichaam verlagen zorgen voor een optimale doorbloeding van het lichaam. Hierdoor bereik je een diepe slaap, woel je zo min mogelijk gedurende de nacht en word je uitgerust wakker.”


Hoe lang gaat een matras mee? 

“Het drukverlagende materiaal gaat elke keer weer terug naar een ‘normale’ stand zodra je opstaat. Na tien jaar is dit nog steeds het geval, alleen wordt het materiaal met de jaren wel zachter. Wat met name een rol gaat spelen met de jaren is de hygiëne. Van alle producten kunnen de hoezen gewassen worden, maar veel mensen vinden het toch een prettiger idee, vanuit hygiënisch oogpunt, om na tien of vijftien jaar een nieuw bed of matras aan te schaffen.”


Wat is het grootste voordeel van drukverlagend slapen?

“Het drukverlagend slapen liet in de gezondheidszorg zien dat het goed voor het lichaam is. Zo voorkwam het bijvoorbeeld doorligwonden. Nu de consument hier ook al jaren van kan profiteren ervaren ook zij dat drukverlagend slapen lichamelijke klachten voorkomt. Wat mij betreft is dat het allerbelangrijkste, want opstaan met een stijve nek of rug is niet bevorderlijk voor de gezondheid en zorgt er niet voor dat je prettig en uitgerust aan de dag kunt beginnen.”

Delen

Journalist

Related articles